Trešdiena, 13.janvāris atkal ventspilniekus sagaida ar sniega puteni, un saskaņā ar laika prognozi snigs līdz pat rītdienas, 14. janvāra vakaram. P/i „Komunālā pārvalde” informē, ka brauktuvju tīrīšana notiek pastiprinātā režīmā, taču aicina arī iedzīvotājus iesaistīties, izvērtējot savu automašīnu novietošanas vietu, kā arī esot īpaši uzmanīgiem, pārvietojoties šādos laika apstākļos.

Paredzams, ka nemitīgas snigšanas rezultātā šajās dienās varētu sasnigt vēl papildu 20 cm bieza sniega kārta. Turklāt situācijai nelabvēlīgs ir gaidāmais vējš, kas jau šodien pēcpusdienā sasniegs ap 12-13 m/s, bet naktī un rītdien no rīta sasniegs pat vētras spēku - līdz 18 m/s.

 

Šādos laika apstākļos tiek pastiprināta uzmanība ielu attīrīšanai no sniega, primāri tīrot maģistrālās, A, A1 un B klases ielas, kas ir ielas ar lielāko satiksmes intensitāti, kā arī tās ir galveno sabiedriskā transporta maršrutu ielas. Šīs ielas pēc nokrišņiem ir jāattīra attiecīgi 2, 3 un 4 stundu laikā, taču šodien un rīt šīs ielas tiks tīrītas regulāri un vairākkārt.

 

Savukārt C un D klases ielas tiks tīrītas tikai pēc galveno ielu attīrīšanas. Saskaņā ar noteikto kārtību mazākas satiksmes intensitātes ielas ir jāiztīra 24 h laikā pēc nokrišņu beigām, taču ņemot vērā situāciju, arī to stāvoklim tiks pievērsta pastiprināta uzmanība.

 

P/i „Komunālā pārvalde” informē, ka šajās dienās pastiprināti tiks tīrīti arī pilsētas publiskie stāvlaukumi, tādēļ autovadītāji tiek lūgti iespēju robežās neatstāt tajos savas automašīnas ilgstošai stāvēšanai, jo tas apgrūtina teritorijas iztīrīšanu pilnībā. Tas pats attiecas uz automašīnām ielu malās, ko sniega tīrīšanas transportam nākas apbraukt, atstājot sniega vaļņus un veidojot būtiskus brauktuves sašaurinājumus, kā rezultātā tiek apgrūtināta pārējo transporta līdzekļu kustība un samazinās pārvietošanās drošība.

 

Par automašīnu neatļautu ilgstošu uzglabāšanu ielu malās Ventspils pašvaldības policija ir uzsākusi automašīnu saimnieku brīdināšanu.

 

P/i „Komunālā pārvalde” atgādina, ka daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iekšpagalmu attīrīšana no sniega ir teritorijas īpašnieka pārziņā. Pārvalde aicina iedzīvotājus vērsties pie savas mājas pārvaldnieka un noskaidrot pagalma piederību.

 

Pašvaldības atbildībā esošo iekškvartālu brauktuves iespēju robežās tiks tīrītas, bet pārējo iekškvartālu attīrīšana jāorganizē mājas īpašnieka (visi dzīvokļu īpašnieki kopā) deleģētajai personai – mājas pārvaldniekam, kuru aicinām sazināties, lai veiktu pagalma attīrīšanu.

 

Lai iekškvartālu varētu attīrīt pilnībā, tai skaitā iztīru autostāvvietas, mājas pārvaldniekiem uz noteiktu laiku ir jāorganizē autostāvvietu atbrīvošana no braucamajiem. Šis laika periods jāsaskaņo ar p/i „Komunālā pārvalde”, lai tieši šajā laika posmā tiktu veikta pagalma tīrīšana.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: