"Vienotība" būtu gatava iesaistīties Ministru prezidenta amatam nominētā kandidāta Māra Kučinska (ZZS) vadītajā valdībā, šodien pēc "Vienotības" frakcijas tikšanās ar Kučinski žurnālistiem pavēstīja partijas līdere Solvita Āboltiņa.

Viņa sacīja, ka sagaida taisnīgu piedāvājumu no nominētā premjera amata kandidāta.

Vēl gan gaidāmas abu pušu sarunas par praktiskiem jautājumiem, kas notikšot pēc nedēļas.

Kučinskis šodien tikās ar "Vienotības" frakciju, lai pārrunātu valdības veidošanas procesu.

Kā ziņots, visas trīs opozīcijas partijas apņēmušās neatbalstīt Kučinska valdību.

Savukārt divi no koalīcijas politiskajiem spēkiem - Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) - jau oficiāli bija pieņēmuši Kučinski atbalstošu lēmumu. Tikmēr "Vienotība" līdz šim atbalstu Kučinskim vēl nebija solījusi, bet norādījusi, ka iesaistīsies valdības veidošanas sarunās.

Pašlaik partneriem nav vienošanās par atbildības jomu sadalījumu jaunajā valdībā, tomēr ZZS savā pārziņā vēlētos Finanšu ministriju, Zemkopības ministriju, Aizsardzības ministriju, Satiksmes ministriju un Veselības ministriju.

Savukārt VL-TB/LNNK savā pārraudzībā vēlas saglabāt Tieslietu, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības, kā arī Kultūras ministriju.

Tas nozīmē, ka "Vienotības" pārziņā būtu Iekšlietu ministrija, Ārlietu ministrija, Izglītības un zinātnes ministrija, Labklājības ministrija un Ekonomikas ministrija.

Tomēr "Vienotība" paudusi, ka nepiekritīs atbildības jomu sadalījumam pēc "pārpalikuma principa", iepriekš paziņoja Āboltiņa, piebilstot, ka jaunās valdības veidošana ir jāsāk "no baltas lapas". Viņa norādīja, ka arī Tieslietu ministrijas pārraudzību var pieskaitīt pie "Vienotības" "sarkanajām līnijām".

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: