Ziemas sezonā Ventspils pilsētas ielu attīrīšanu no sniega apgrūtina uz ielām un auto stāvlaukumos novietotās automašīnas, jo īpaši tās, kas atstātas ilgstošai stāvēšanai. Šo automašīnu īpašniekiem p/i “Komunālā pārvalde” atgādina noteikumus par sniega attīrīšanu ap transporta līdzekli ilgstošās stāvēšanas laikā.

Tā kā intensīvas snigšanas laikā galvenās ielas tiek tīrītas vairākkārt, problēmas ar brauktuvju attīrīšanu no sniega vairāk rada tieši ilgstoši atstātās automašīnas, kuras nākas apbraukt. Tas liedz brauktuvi notīrīt pilnībā, veidojot ap atstāto automašīnu sniega vaļņus un rada būtiskus brauktuves sašaurinājumus, kā rezultātā tiek apgrūtināta pārējo transporta līdzekļu kustība un samazinās pārvietošanās drošība.

 

P/i „Komunālā pārvalde” atgādina, ka 2012.gada 03.februāra Ventspils pilsētas saistošo noteikumu “Ventspils pilsētas teritoriju kopšanas un būvju uzturēšanas noteikumi” 16.punkts paredz: “Laika periodā no 1.decembra līdz 1.martam jebkuru transportlīdzekli aizliegts novietot uz ielas un koplietošanas teritoriju braucamās daļas ilgstošai stāvēšanai ilgāk par 15 diennaktīm. Šajā laikā transportlīdzekļa īpašniekam jānodrošina sniega tīrīšana ap transportlīdzekli tā, lai netraucētu pārējo transportlīdzekļu satiksmi, t.sk. apstāšanos.”  

 

Ņemot vērā iepriekš minēto, Ventspils pašvaldības policija līdz 1.martam pievērsīs pastiprinātu uzmanību uz ilgāku laiku ielu malās vai stāvlaukumos atstātām automašīnām, meklēs to īpašniekus un veiks atbilstošas darbības, lai tiktu veikta saistošajos noteikumos apstiprināto normu ievērošana vai šo automašīnu pārvietošana.

 

Visi šoferīši ziemas sezonā tiek aicināti izvērtēt savu automašīnu novietošanas vietas izvēli, ņemot vērā to, lai automašīna pēc iespējas mazāk traucētu sniega tīrāmo tehnikas vienību darbu. Savukārt, ilgstoši uz ielām un koplietošanas teritorijās atstāto automašīnu īpašniekiem ir jāatceras veikt sniega attīrīšanu ap savu braucamo vai jāatrod cita piemērotāka vieta automašīnas novietošanai!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: