Šogad aprit 25 gadi kopš 1991.gada janvāra barikāžu vēsturiskajiem notikumiem Rīgā, kuros piedalījās bezgala daudzi Latvijas iedzīvotāji.

2016.gada 13. janvārī atcerēties un pieminēt šos notikumus aicina Zemkopības ministrija, rīkojot fotoliecību izstādes Cerību ugunskuri –mirklis pirms brīvības un Latvijas Pasta izdotās 25. gadadienas pastmarkas un pirmās dienas aploksnes prezentāciju un dāvinājumu pasākuma dalībniekiem. Arī ventspilnieki aktīvi atbalstīja rīdziniekus, un sadarbībā ar Ventspils pilsētas un novada represēto apvienību, Ventspils muzeju un Kultūras centru, uz Rīgu dodas sekojoši Ventspils pilsētas un novada barikāžu dalībnieki: Ilga Ķire, Jānis Strūģis, Valdis Šmēliņš, Alberts Gūtmanis, Aivars Zēvalds, Jānis Freimanis un Valdis Akmentiņš.

 

Savukārt, 19.janvārī plkst.19 Ventspils muzejā Livonijas ordeņa pilī, sadarbībā ar Kultūras centru un kafejnīcu Ostas 23, Ventspils muzejs aicina barikāžu dalībniekus uz Dr.hist. Armanda Vijupa ievadvārdiem, dziesmām ar folkloras kopu Laipa un karstu tēju pie pils pavarda.

 

Ieeja- bez maksas

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: