"Vienotībā" nav lemts par Valmieras domes priekšsēdētāja Jāņa Baika ("Valmierai un Vidzemei") kandidatūru Ministru prezidenta amatam, sacīja "Vienotības" līdere Solvita Āboltiņa.

Āboltiņa norādīja, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis nav informējis par Baika uzrunāšanu šim amatam, savukārt Baiks ar viņu ir sazinājies šodien vakarpusē. "Vienotības" līdere uzsver, ka nevar pieņemt lēmumu par partijas atbalstu Baikam vienpersoniski un "Vienotībā" par šo jautājumu nav lemts.

Āboltiņa arī atgādināja, ka Baiks ir "Vienotības" sadarbības partijas "Valmierai un Vidzemei" biedrs, nevis "Vienotības" pārstāvis.

Viņa arī piebilda - ja Valsts prezidents ir uzrunājis konkrētus kandidātus, politiķe cer, ka tad viņš par to informēs arī "Vienotības" pārstāvjus.

Kā ziņots, Valsts prezidents Raimonds Vējonis saistībā ar iespēju kļūt par Ministru prezidenta amata kandidātu esot uzrunājis Valmieras domes priekšsēdētāju Jāni Baiku ("Valmierai un Vidzemei"),  apliecināja avoti partijā "Vienotība".

Baiks apstiprināja, ka prezidents viņu uzrunājis premjera amatam. Atbildi viņš gan vēl neesot devis, jo esot jāaprunājas gan ar kolēģiem, gan pārstāvētās partijas pārstāvjiem. Gala lēmumu Baiks plāno pieņemt nākamās nedēļas sākumā.

Baiks 2014.gadā no partijas "Valmierai un Vidzemei" saraksta ievēlēts Valmieras pilsētas domē un kļuvis par domes priekšsēdētāju.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: