Lai gan sākotnēji tika prognozēts, ka brīvdienās Latvijā gaidāms atkusnis, jaunākās prognozes liecina, ka tas būs vien nelielā Kurzemes daļā un sals atkāpsies tikai nedaudz, liecina informācija Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Dienas laikā augstākā temperatūra būs Kurzemē, jūras piekrastē, tomēr tā joprojām būs negatīva - ap mīnus 7, mīnus 8 grādiem. Tikmēr Vidzemē un Latgalē tā būs krietni zemāka - dienas pirmajā pusē galējos austrumos tā sasniegs mīnus 20 grādu atzīmi, bet uz vakaru temperatūra nedaudz paaugstināsies.

Naktī uz svētdienu, 10.janvāri, vairs tik liels sals, kā iepriekšējās naktis, nav gaidāms - Vidzemē termometra stabiņš noslīdēs līdz mīnus 11, mīnus 14 grādiem, bet Kurzemē būs ap mīnus 5, mīnus 6 grādiem. Svētdien pa dienu gaidāma būtiska gaisa temperatūras paaugstināšanās - Kurzemes piekrastē līdz mīnus 1, mīnus 3 grādiem, bet Vidzemē un Latgalē nebūs aukstāks par mīnus 10, mīnus 11 grādiem. Arī naktī uz pirmdienu saglabāsies līdzīga gaisa temperatūra.

Nākamajā nedēļā joprojām Latvijā valdīs sals, taču tas vairs nebūs tik stiprs kā šajā nedēļā un dienas laikā gaisa temperatūra nepārsniegs mīnus 10 grādu atzīmi. Tomēr līdz ar ciklonu darbību uz Latviju tiks atnesti sniega mākoņi, un prognozes liecina, ka nedēļas vidū ir iespējama ilgstoša un intensīva snigšana, kas būtiski palielinās sniega kārtu.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: