Trešdien, 16. decembrī, plkst. 15.00 Ventspils pilsētas domes Ekonomikas un budžeta komisijas sēdē tiks skatīts jautājums par Ventspils Augstskolai piešķirtā pašvaldības finansējuma izlietojuma efektivitāti un finansējumu 2016. gadam.

Aicinām sekot līdzi jautājuma izskatīšanai portālā www.ventspils.lv un www.ventasbalss.lv.

Analizējot līdzšinējos pašvaldības finansējuma izlietojuma rezultātus secināts, ka vairākās sadarbības jomās nepieciešams veikt uzlabojumus, tādēļ turpmāk pašvaldības finansējumu plānots piešķirt, izvirzot noteiktus sasniedzamos rezultātus, atkarībā no kuru izpildes tiktu lemts par turpmākā atbalsta apmēru.

Ventspils Augstskola ir valsts augstākās izglītības iestāde, kas ar pašvaldības atbalstu izveidota 1997.gadā, un sākotnēji tās darbība pilnībā tika finansēta no Ventspils pašvaldības līdzekļiem.

Pašvaldībai ar Ventspils Augstskolu ir noslēgts sadarbības līgums, kura mērķis ir veicināt augstākās izglītības, pētniecības un mūžizglītības attīstību Ventspils pilsētā, tādējādi sekmējot uz pētniecību un inovācijām balstītas uzņēmējdarbības attīstību.

Kopš Ventspils Augstskolas izveides 1997.gadā pašvaldība augstskolas uzturēšanā un infrastruktūrā ieguldījusi 15 milj. EUR.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: