"Zaļo un zemnieku savienība" (ZZS) ir gatava vadīt jauno valdību, savukārt "Vienotības" līdere Solvita Āboltiņa premjeres amatā spētu "atrast racionālo graudu", šodien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" sacīja ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Ministre stāstīja, ka ilgu laiku ZZS ir strādājusi valdībā, neuzņemoties atbildību par tās vadīšanu. "ZZS nav rāvusies pie varas, bet tagad ir noticis klikšķis partijas domāšanā un esam gatavi uzņemties vadīt valdību," uzsvēra Reizniece-Ozola.

Vaicāta par iespēju pretendēt uz valdības vadītāja amatu, ekonomikas ministre atzina, ka viņa nav pārliecināta par savām spējām ieņemt šo amatu.

Ministre sacīja, ka politika ir sarežģīta lieta un tās būtiska sastāvdaļa ir prasme orientēties "politikas kuluāru džungļos". Šīs prasmes viņai pietrūkst, jo politikā darbojas samērā nesen un šo prasmi vēl nav paspējusi apgūt. Tas, viņasprāt, ir būtisks trūkums.

Reizniece-Ozola norādīja, ka par demisiju paziņojušajai premjerministrei Laimdotai Straujumai (V) kā valdības vadītājai pietrūka lielāka partijas atbalsta. Straujumas valdībai nācās risināt "visas tās problēmas, kas veiksmes stāsta laikā paslaucītas zem gultas", piemēram, saistībā ar nacionālo aviokompāniju "airBaltic", AS "KVV Liepājas metalurgs", AS "Banka Citadele". "Tas viss iekrita Laimdotai rokās," vērtēja ekonomikas ministre.

Ekonomikas ministre atzina, ka Āboltiņa spētu būt laba valdības vadītāja, jo "Vienotības" vadītāja ir dinamiska, aktīva un gudra sieviete, kas "spētu atrast racionālo graudu". "Noteikti es varētu sastrādāties ar Āboltiņu, un es gribētu turpināt [darbu ekonomikas ministres amatā]," atzina Reizniece-Ozola.

Viņasprāt, būtiski ir saglabāt pašreizējo koalīciju - stabilu apvienību ar trīs partijām - ZZS, "Vienotību" un nacionālo apvienību.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: