Gada beigās pieņemts atskatīties uz paveikto, to dara arī Komunālā pārvalde, kuras uzdevums ir organizēt pilsētas uzturēšanu, remontēt un būvēt pašvaldības komunālās saimniecības objektus.

Komunālās pārvaldes direktors Andris Kausenieks, kā parasti, rezumē, ka cāļus skaita rudenī. Un ko skaitīt ir – Komunālās pārvaldes ļaudīm par padarīto nav jākaunas. Šī gada veikumu kontā var ieskaitīt vairāku ielu atjaunošanu, veloceliņu stiepšanos garumā un kalna augšanu augstumā, jaunas bērnu rotaļu vietas pilsētā un daudz citu lielu un mazu darbu. Neskatoties uz to, ka katrs no tiem veikts kvalitatīvi, ar lielu atbildību, tomēr pašu vērtējumā daži ir īpašāki par pārējiem.

 

Viens no tiem ir slēpošanas kalns, kas šogad sasniedzis jaunu augstuma atzīmi – 58 metrus virs jūras līmeņa jeb 50 metru augstumu virs reljefa. Pēc īpaša projekta kalnā veikti papildu stiprināšanas pasākumi. «Kalns pastiepies par sešiem metriem – šķiet, kas tur liels? Taču, lai to panāktu, atvests un kalnā iebūvēts 400 tūkstoši kubikmetru grunts, kas, sākot no apakšējā perimetra, pieaudzināta klāt līdz pat augšai,» ar lepnumu stāsta Kausenieks. Šāds kalna aug­stums saglabāsies aptuveni septiņus gadus. Turpinoties ielu izbūvei Ventspilī, kas ir viens no nozīmīgākajiem kalna tapšanas izejmateriālu ieguves veidiem, Komunālā pārvalde pieņems jaunu izaicinājumu pacelt kalnu līdz nākamajai augstuma atzīmei.

 

Ielas kopumā Ventspilī ir sakārtotas. Palikušas dažas, taču nozīmīgas tranzīta ielas, kas savu pārtapšanu piedzīvos nākošgad. Tās ir Robežu un Kurzemes iela. Diemžēl Latvijā ļoti ievilkusies procedūra, kas ļautu saņemt Eiropas finansējumu ielu būvniecībai. Šī situācija nav labvēlīga būvniekiem. Tāpēc pašvaldība dara visu, lai būvfirmām nākamgad būtu ko darīt – 2016. gadā aktīvi turpināsies iekšpagalmu rekonstrukcijas programmas īstenošana. Parasti gadā jaunu veidolu guva viens vai divi iekšpagalmi, taču šogad rekonstruēti un labiekārtoti jau četri iekšpagalmi – Embūtes ielā 49, Celtnieku ielā 6, Stradiņa ielā 17 un Lielajā prospektā 70. Savukārt nākamgad iecerēts pārbūvēt astoņus iekšpagalmus. Līdz ar to rekonstrukciju tiks veidoti arī jauni bērnu rotaļu laukumi dažādās Ventspils vietās.

 

Šajā jomā iedzīvotāju vidū un arī pilsētas arhitektūras objektu skatē atzinīgi novērtēts bērnu laukums Virves ielā 3, Žāžciemā. Mazāks, taču mīlīgs ir arī jaunizveidotais bērnu laukumiņš Bitīte un Ezītis Lielajā prospektā. Lai katra spēļu vieta iegūtu atšķirīgu veidolu un raksturu, laukumiņiem izvēlētas dažādu firmu rotaļu iekārtas.

 

Ventspils lepnums nenoliedzami ir veloceliņi, kuru garums šogad pieaudzis līdz 50 kilometriem. Rekonstruējot ielas, gājēju ietves būvē platākas – ar nolūku izveidot velojoslu, ko atvēlēt riteņbraucējiem.

 

Nākamgad iecerēts sakārtot jau iestaigāto taku ap Būšnieku ezeru, padarot to piemērotu arī riteņbraucējiem.

 

Arī Lielā laukuma labiekārtojums ir pusceļā līdz galarezultātam. Iebūvētie pieci masti jau nedaudz ieskicē unikālo strūklaku, ko veidos 21 masts. Laukuma labiekārtojums vasarā būs pabeigts, un cerams, ka rudens pusē tuvāk Pāvila ielai jau atradīsies liels būvlaukums, liecinot, ka uzsākta mūzikas skolas ar koncertzāles funkciju celtniecība.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: