Iedzīvotājiem ir liela interese par Latvijas Bankas šodien apgrozībā laisto divu eiro piemiņas monētu "Eiropas Savienības karogam 30".

Šorīt neilgi pirms atvēršanas Latvijas Bankas kasēs bija izveidojusies aptuveni 200-250 cilvēku rinda, pirmie interesenti bankas telpās tika ielaisti jau neilgi pēc plkst. 6.30, informēja centrālajā bankā.

Tomēr Latvijas Bankā atzīmēja, ka Eiropas Savienības (ES) karoga 30 gadu jubilejai veltīto monēto, kas, gluži tāpat kā citas piemiņas monētas, nokaltas viena miljona tirāžā, pietiks visiem interesentiem. Līdzšinējā pieredze liecina, ka jau pēc pāris stundām ažiotāža būs rimusi un rindas mazinājušās. Piemēram, iepriekšējā - ES prezidentūrai veltītā - monēta joprojām ir pieejama apmaiņai Latvijas Bankas kasēs, neskatoties uz lielo interesi un rindām Latvijas Bankas kasēs pusotras dienas garumā pēc šīs monētas laišanas apgrozībā.

Jau ziņots, ka monētu "Eiropas Savienības karogam 30" iespējams iegādāties arī "Brilliant Uncirculated" kvalitātē īpašā suvenīriesaiņojumā. Tās cena Latvijas Bankas kasēs - 7,30 eiro.

ES karoga jubilejai veltītā monēta ir eirozonas valstu kopīgā divu eiro piemiņas monēta, kuras dizains tika noskaidrots konkursā un tam sekojošā eiropiešu balsojumā, kurā piedalījās aptuveni 100 000 cilvēku.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: