Virslīgas 27. kārtas centrālajā spēlē "Ventspils" mājās ar 3:1 pārspēja jaunizcepto čempioni "Liepāju". Uzvarētāju labā divus vārtus guva Eduards Tīdenbergs. "Ventspils" pieteikusies uz 3.vietu šī gada Virslīgā.

Jau 1.minūtē Vladimirs Kamešs ar galvu bija tuvu rezultāta atklāšanai, tomēr Vitālijs Meļņičenko prata atvairīt sitienu no nelielas distances. Tomēr rezultātu atklāja ventspilnieki - 9.minūtē Alans Siņeļņikovs izdarīja piespēli gar vārtiem un ar kāju bumbu vārtos ieraidīja Antons Jemeļins. 20.minūtē pēc labas Šadčina piespēles Savaļnieks krita soda laukumā divcīņā ar Meļņičenko, taču svilpe klusēja. Drīzumā pēc stūra sitiena ļoti draudīgi uzsita Dāvis Ikaunieks - lielisks vārtos Meļņičenko.

Spēle bija ļoti atklāta un interesanta, "Ventspils" atbildēja ar Ģirta Karlsona bīstamu sitienu ar galvu - mazliet garām. Uz neilgu brīdi iestājās klusums, bet tikai uz neilgu. Līdz pārtraukumam liepājnieku vārtus vēl apdraudēja Karlsons un Nduje Mujeci, bet Dobrecova komandas rindās ar ļoti, ļoti efektīgu sitienu pēc stūra izcēlās Deniss Ivanovs - raidījums ar papēdi, bet atkal vietā Meļņičenko.

"Ventspils", neskatoties uz vadību, spēlēja pirmā numura lomu un pāris reizes pietuvojās "Liepājas" vārtiem, kā arī bija Siņeļņikova draudīgs brīvsitiens, tomēr pretēji spēles gaitai 60.minūtē viesi rezultātu izlīdzināja. Vareni pretuzbrukumā pacīnījās Kamešs, bumba ātri tika nogādāta Šadčinam, kurš savu iespēju izmantoja (1:1). Ventspilnieki ātri varēja atgūt vadību, taču Pāvels Doroševs atvairīja Mujeci sitienu no pāris metriem.

"Liepājai" bija iespēja pēc stūra sitiena, taču 70.minūtē 2:1 panāca "Ventspils" - Mujeci šoreiz nospēlēja nesavtīgi, bet precīzi sita Tīdenbergs. Tiesa, gandrīz uzreiz otro brīdinājumu nopelnīja Siņeļņikovs, un "Liepāja" atspēlēšanās mēģinājumus varēja veikt vairākumā. Tika veiktas taktiskās maiņas un "Liepājai" nekas daudz uzbrukumā nesanāca. Toties "Ventspils" bija pretuzbrukumu iespējas un vienā no tiem pēc Oļega Laizāna piespēles brīnišķīgu sitienu izdarīja Tīdenbergs, gūstot otros vārtus spēlē - 3:1 "Ventspils" uzvara.

Apskati FOTO!

"Liepājai" tikai otrais zaudējums Virslīgas sezonā, bet "Ventspils" pieteikusies uz bronzu. Varētu reāli runāt arī par sudrabu, ja vien "Skonto" neizrautu dramatisku uzvaru Daugavpilī. "Skonto" atliks pieveikt "Spartaku", lai garantētu 2.vietu, bet ventspilniekiem bronzas iegūšanai derēs neizšķirts pēdējā kārtā Jelgavā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: