Lai gan lauksaimniecības sektorā šis gads iezīmējies ar ievērojamiem zaudējumiem Krievijas embargo, piena pārprodukcijas un Āfrikas cūku mēra radīto seku dēļ, kopumā nozare atgūstas un jau drīzumā zaudējumi būs ar uzviju atgūti.

Tā ceturtdien Eiropas Komisijas (EK) rīkotajā seminārā par finanšu instrumentiem prognozēja zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS).

"Par spīti visām problēmām, kas Latvijas zemniekus ietekmē jau kopš pagājušā gada nogales, zaudējumu bedre pildās un drīz jau būs pilna ar uzviju. Mūsu zemnieki un pārtikas ražotāji Krievijas vietā atraduši 19 jaunus tirgus, kur veiksmīgi strādāt. Lauksaimnieki nekādā ziņā nav bezcerīgi, tieši pretēji - krīze visus padarījusi uzņēmīgākus un spītīgākus," sacīja ministrs.

Vienlaikus viņš atzina, ka liela nozīme situācijas stabilizēšanā ir Eiropas Savienības (ES) fondu atbalstam un banku aizdevumiem.

"Privātie investori bija un būs, bet viņi kļuvuši ļoti uzmanīgi. Tikmēr ES nauda nāk stabili un faktiski palīdz realizēt lielāko daļu projektu. Neraugoties uz grūto situāciju, bankas kredītus dod un interese par tiem ir ļoti liela. Man par brīnumu, arī piena nozarē iesniegti ļoti daudzi attīstības projekti, arī jaunu fermu būvniecībai," sacīja Dūklavs.

Tāpat viņš norādīja, ka nozīmīga loma ir arī stabilajiem banku kredītprocentiem Latvijā.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: