Šogad vairāk nekā 1500 jauniešu Ventspilī iepazinušies ar reģiona piedāvātajām iespējām iepazīt dažādās profesijas, piedaloties ekskursijās, konkursos, tematiskajās stundās, konsultācijās un citās aktivitātēs. Kopumā Ventspilī Karjeras nedēļas laikā notika 42 pasākumi ārpus skolām, lai palīdzētu jauniešiem nākotnes profesijas izvēlē pirms tālākās izglītības uzsākšanas.

Šogad jauniešu iecienītākie pasākumi Ventspilī bija ekskursijas un radošās darbnīcas Ventspils Tehnikumā, ekskursijas un radošās darbnīcas “Kā siltums nonāk līdz manām mājām”, kuras piedāvāja SIA “Ventspils Siltums”, Valsts policijas koledžas tuvcīņu un kinologu demonstrējumi, kā arī pasākums vidusskolēniem “Uz vienu dienu atver Ventspils profesionāļu durvis” u.c.

 

Stāsta Ventspils Karjeras nedēļas koordinators Ruta Ogurcova: “Jaunieši atzina, ka tieši tikšanās un sarunas ar profesiju pārstāvjiem vislabāk viņiem palīdz gūt priekšstatu par profesijām un izdarīt karjeras izvēli, savukārt konkursi veicina sacensību garu. Skolās lielu vērību izpelnījās tikšanās ar dažādu izglītības iestāžu pārstāvjiem. Novēlu skolām turpināt šādus pasākumus integrēt arī skolas ikdienas dzīvē, bet jauniešiem – būt aktīviem savas nākotnes profesijas izraudzīšanā.”

 

Kā atzina SIA “Ventspils Siltums “ valdes loceklis Atis Mertens, kas piedāvāja ekskursijas uz savu iestādi: “Tas ir viens no veidiem, kā mēs cenšamies būt sociāli atbildīgi, paplašināt jauniešu redzesloku”.

 

Šogad Ventspilī Karjeras nedēļas pasākumos kopā piedalījās visas pilsētas skolas, Ventspils Tehnikums un Ventspils Augstskola, kā arī vairāk nekā uzņēmumu un citu darba devēju, kuri piedāvāja ekskursijas un citus pasākumu veidus.

Foto: Karjeras nedēļas noslēguma pasākums

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: