Otrdien, 20. oktobrī, plkst. 14:00 uzņēmumā SIA "Ventspils nafta termināls" (VNT) no darbībā neesoša cauruļvada notikusi jēlnaftas noplūde, kā rezultātā naftas produkti nokļuvuši ostas ūdeņos – pirmie aprēķini liecina, ka kopumā noplūduši ne vairāk kā 0,5 kubikmetri. Šobrīd jēlnaftas noplūde no cauruļvada ir apturēta un piesārņotā ūdens teritorija ir norobežota ar bonu barjerām.

Pie naftas produktu savākšanas strādā arī attīrīšanas kuģi un tbildīgo dienestu darbību rezultātā piesārņojums tiek samazināts. „Mēs esam pateicīgi par atbalstu, ko saņemam no visiem mūsu darbiniekiem, brīvostas, citiem ostas uzņēmumiem un pašvaldības dienestiem. Viņu profesionālisms ļauj mums efektīvi rīkoties saistībā ar negadījumu un mīkstināt tā sekas,” norādīja VNT vadītājs Lars Panclafs.
 
Uzņēmums ir informējis atbildīgās valsts institūcijas un sadarbībā ar tām un Ventspils brīvostu īsteno avārijas seku novēršanu un noplūdušo produktu savākšanu. Naftas produktu savākšanā piedalās divi ūdens attīrīšanas kuģi, kā arī uzstādītas bonu barjeras, ventasbalss.lv portālu informēja AS “Ventspils nafta” komunikācijas konsultante Elīna Dobulāne.
Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: