Aizsardzības ministrija aicina šodien, Lāčplēša dienā, pie apģērba piespraust sarkanbaltsarkanu lentīti.

Latvijas armijas 90. gadadienai veltītā logotipa centrālais elements ir stilizēts skaitlis "11" valsts karoga krāsās. Tas atgādina par 1919. gada 11. novembra uzvaru un līdzinās starptautiski atzītajam "victory" jeb uzvaras simbolam.

"Lāčplēša dienā mēs godinām gan Latvijas Brīvības cīņu dalībniekus, gan mūsu bruņoto spēku karavīrus, kas iestājas par mieru un drošību Latvijā un visā pasaulē," uzsver aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

Pabriks turpina, minot: "Sarkanbaltsarkanā lentīte pie apģērba ir kā sveiciens svētkos visiem mūsu karavīriem, kas apliecina, ka mēs novērtējam viņu pašaizliedzīgo darbu Latvijas drošības stiprināšanā. Leposimies ar mūsu karoga krāsām, tāpat kā Latvijas armijas karavīri, kas 1919.gada 11.novembrī atdeva dzīvību, lai Rīgas pils tornī vienmēr plīvotu neatkarīgās Latvijas karogs!"

Tāpat AM un Nacionālie bruņotie spēki aicina ikvienu Latvijas iedzīvotāju 11. novembrī plkst. 20 nolikt svecītes pie Brīvības cīņu pieminekļiem un piemiņas vietām visā valstī.

AM un Nacionālie bruņotie spēki jauno logotipu izveidoja, attīstot Latvijas Neatkarīgās televīzijas 2007. gadā aizsākto tradīciju - aicinājumu Lāčplēša dienā pie apģērba nēsāt sarkanbaltsarkanu lentīti stilizēta simbola formā, kas norāda uz 11. novembri kā visu Latvijas karavīru godināšanas dienu.

Latvijas armijas dibināšanas pirmsākumi datējami jau ar 1918.gadu, kad pēc Latvijas Republikas proklamēšanas 18.novembrī tika izveidota Latvijas Pagaidu valdības Apsardzības ministrija. Bet tikai 1919.gadā nosaukumu "Latvijas zemessardze" nomainīja "Latvijas bruņotie spēki" jeb Nacionālie bruņotie spēki.

Leta

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: