Skandināvijas māju moduļu ražotnē Bau-How iestājies īslaicīgs pārtraukums. Uzņēmums gatavojas jaunam pasūtījumam.

Norvēģijas galvaspilsētā Oslo tiks būvēta 7-stāvu viesnīca no Ventspilī ražotiem moduļiem. Lai izpildītu pasūtījumu, nepieciešams uzstādīt papildu iekārtas, skaidro valdes priekšsēdētājs Vladimirs Čamāns. Jūlijā uzņēmums pabeidza darbu pie pirmā lielā pasūtījuma, kas nāca no Norvēģijas pilsētas Tronheimas.

Moduļi norvēģiem tika ražoti pēc HBSI Produktion tehnoloģijas. Nākamais pasūtījums saņemts no Dānijas – moduļu gatavošana dzīvojamajām mājām. Lai varētu izpildīt atsevišķus pasūtījumus pēc oriģinālas Bau-How tehnoloģijas, tiek veikta tehnoloģisko līniju pilnveidošana.

«Tādu tehnoloģiju nav nekur pasaulē, tāpēc, lai pilnībā to apgūtu, ir vajadzīga pieredze un laiks,» saka Čamāns. Lai sagatavotos moduļu bloku ražošanai Oslo viesnīcai, tiek izmantoti pašu spēki, kā arī piesaistītas citas organizācijas. Daļa darbinieku ir nodarbināti rūpnīcā, pārējiem ir apmaksātas brīvdienas. Čamāns cer, ka mēneša laikā rūpnīca ķersies pie lielā pasūtījuma izpildes un visiem Bau-How strādniekiem atkal būs darbs.

Ventas Balss jau agrāk rakstīja par grandiozajiem Bau-How plāniem būvēt mūsu pilsētā vēl vairākas ražošanas rūpnīcas. Šim mērķim Skandināvijas ražotājs nomā no Ventspils brīvostas pārvaldes 20 ha zemes Ventas labajā krastā. Būvdarbiem vajadzēja sākties jau šogad. Tomēr, kā skaidro Čamāns, projektu ir jākoriģē, ņemot vērā esošā uzņēmuma pieredzi. Ražošanas korpusa būvniecība varētu sākties nākamā gada pavasarī.

«Tā būs divas reizes lielāka par pašreizējo ražotni,» apgalvo Čamāns. Tagad rūpnīcā Bau-How strādā aptuveni 120 cilvēku. Gatavie māju moduļi tiek nosūtīti no universālā termināļa NNVT. Ar laiku Bau-How un citi uzņēmumi, kas attīsta savas ražotnes Ventspils brīvostas industriālajās zonās, varēs izmantot gatavās produkcijas nosūtīšanai jauno 12. piestātni, kas tiek projektēts ostā. Ventspils brīvostas pārvaldnieka vietnieks Arnis Mazalis informē, ka piestātnes būvniecība varētu sākties nākamā gada vidū.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: