Ventspils pilsētas pašvaldība aicina iedzīvotājus līdz 10. septembrim nobalsot par sev tīkamāko jaunā rotaļu un atpūtas parka Žāžciemā nosaukumu.

Lai dotu nosaukumu šogad izbūvētajam parkam Žāžciema – Krēķciema rajonā, līdz 21. augustam visi ventspilnieki tika aicināti izteikt idejas par tā nosaukumu, Kopā tika saņemti 67 nosaukuma ierosinājumi, bet tikai viens no tiem kļūs par jaunā parka atpazīšanas un satikšanās vietas simbolu.

 

Balsot ir iespējams vienu reizi dienā jeb ik pēc 24 stundām. Atdot savu balsi ir iespējams par vairākiem nosaukumiem. Balsot ir iespējams šeit!

 

Pašlaik visas jaunā parka iekārtas un segumi ir pilnībā izbūvēti, taču ilgstošā sausuma dēļ nav pietiekoši ieaudzies zāliens. Plānots jauno parku atklāt nākošajā sestdienā, kad arī tiks nosaukts iedzīvotāju tīkamākais jeb visvairāk balsu sanēmušais parka nosaukums.

 

Papildinformācija par jaunizbūvēto rotaļu un atpūtas parku

 

Jaunais rotaļu un atpūtas parks ir izbūvēts Virves un Pulkveža ielu krustojumā, kur pašvaldība speciāli šim mērķim 2012. gadā iegādājās zemes gabalu Virves ielā 3, bet 2014. gadā blakus esošu zemes gabalu Virves ielā 3a. Šajā vietā bija zaļa pļava, kurā tika izbūvēta lietus ūdens kanalizācija un nomainīta grunts, izbūvējot pilnīgi no jauna visu pamatni.

 

Jaunais parks ir aprīkots ar trīs rotaļu iekārtām, kas piemērotas dažāda vecuma bērniem: sākot jau no viena gada vecuma, no trīs gadu vecuma un vecākiem, kā arī bērniem no sešu gadu vecuma. Iespaidīgākā no iekārtām - 7 m augsts tornis ar vairākām rotaļāšanās platformām un nobraucienu pa nerūsējošā tērauda slīdreni. Parkā ir uzstādītas arī divas atsperu šūpoles, kā arī parastās šūpoles, kurās ir arī speciāls pamperveida sēdeklītis maziem bērniem.  Rotaļu iekārtas ir ražotas firmā EIBE Vācijā, tās ir atbilstoši sertificētas un ražotājs garantē to atbilstību un drošību. Zem rotaļu iekārtām laukumu segumi ir izbūvēti no speciālas krāsainas gumijas.

 

Jo īpaši nozīmīgs jaunais parks ir tā apkārtnes iedzīvotājiem, tāpēc pašvaldība pirms būvniecības uzsākšanas vērsās tieši pie viņiem pēc padomiem, ierosinājumiem un viedokļiem, izplatot aptaujas anketas par plānoto parka projektu. Kopumā tika saņemtas 59 iedzīvotāju atsauksmes, kas tika izskatītas Ventspils pilsētas domes attīstības komisijā, izanalizējot gan no praktiskiem, gan juridiskiem aspektiem.

 

Visvairāk ierosinājumu tika saņemti par āra trenažiera un tualetes uzstādīšanas nepieciešamību, tāpat tika atbalstīts jautājums par satiksmes drošības paaugstināšanas iespēju parka tuvumā, nožogojumu, papildu soliņiem un apstādījumiem.

 

Pēc iedzīvotāju lūguma sportot gribētājiem tika uzstādīts daudzfunkcionāls trenažieris un izveidots basketbola laukums ar gumijas segumu. Tika ierīkoti arī pastaigu celiņi, atpūtas vietas ar soliņiem un atkritumu urnām, iekārtotas apstādījumu zonas ar košumaugiem, krūmiem un jauniem kociņiem. Parkā tika ieklāts gumijas segums un tas visā teritorijā izgaismots.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: