Pēc tam kad Latvijas puse tuvāko divu nedēļu laikā būs sniegusi nepieciešamo papildu informāciju, tajā skaitā atsevišķu iepriekš sniegto dokumentu tulkojumu, Krievijas Federālais veterinārais un fitosanitārais dienests "Rosseļhoznadzor" varētu izskatīt jūnijā noteiktā zivju konservu embargo atcelšanu, informē Zemkopības ministrijas pārstāvji.

Kā ziņots, vakar Maskavā notika zemkopības ministra Jāņa Dūklava (ZZS) un Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) ģenerāldirektora Māra Baloža tikšanās ar Krievijas Federācijas lauksaimniecības ministru Aleksandru Tkačevu un Krievijas Federālā veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienesta vadības pārstāvjiem.

 

Kā norādīja Dūklavs, tikšanās ar Krievijas kolēģiem notika labvēlīgā un konstruktīvā gaisotnē.

 

"Krievijas kolēģi apliecināja, ka Krievijas dienests operatīvi izvērtēs PVD sniegto papildu informāciju un, ja nepieciešams, iesniegs papildu jautājumus par Krievijas inspektoru konstatēto pārkāpumu novēršanu zivju pārstrādes uzņēmumos. Kad Federālais dienests no Latvijas būs saņēmis un izvērtējis visu nepieciešamo informāciju, Krievijas puse varētu izskatīt jautājumu par Latvijā ražoto zivju konservu importa pagaidu aizlieguma atcelšanu," sacīja Dūklavs.

 

Tāpat Dūklavs tikšanās laikā arī informējis Krievijas lauksaimniecības ministru Aleksandru Tkačevu, ka radušās problēmas ar Latvijā ražotās zivju produkcijas tranzītu cauri Krievijai.

 

Krievijas Federālā veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienesta pārstāvji norādīja, ka ir jau iesaistījušies jautājuma risināšanā un ir snieguši skaidrojumu Krievijas Federālajam muitas dienestam.

 

Kā ziņots, Krievija 4.jūnijā noteica pagaidu ierobežojumus visas Latvijā ražotās zivju produkcijas ievešanai, skaidrojot šo lēmumu ar pārkāpumiem, kas konstatēti Krievijas pārtikas uzraudzības inspekciju laikā Latvijas zivju pārstrādes uzņēmumos.

Uz svaigajām, saldētajām un atdzesētajām zivīm no Latvijas un Igaunijas jau tāpat attiecas importa aizliegums, ko Krievija noteica Eiropas Savienības (ES) pārtikas precēm, reaģējot uz Rietumu sankcijām, kas tika vērstas pret Maskavu pēc iebrukuma Ukrainā. Uz zivju konserviem šis aizliegums netika attiecināts.

 

LETA

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: