Baltijas jūras reģiona valstu motobraucēju salidojuma "Kurland Bike Meet 2015" laikā pliko brauciens tiek rīkots katru gadu, un līdz šim neviens venstpilnieks par atļauju rīkot šādu pasākumu domei nav sūdzējies, atzina Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij").

Vaicāts, vai atļauja rīkot šādu pasākumu, ko, iespējams, redz arī mazi bērni, nav pretrunā ar Saeimā pieņemtajiem un pretrunīgi vērtētajiem "tikumiskās audzināšanas" grozījumiem, ko atbalstīja arī Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un tās sadarbības partijas "Latvijai un Ventspilij" deputāti, Lembergs norādīja, ka, pirmkārt, viņš nav sekojis līdzi jautājumam par šiem likuma grozījumiem, kā arī nesaskata nekā slikta braucienā, kurā motobraucēji dodas kaili. Arī Kuldīgā Jāņu naktī notiek pliko skrējiens pāri Ventas tiltam, norādīja Lembergs.

"Pēc manas iniciatīvas Ventspilī ierīkoja nūdistu pludmali, jo ir cilvēki, kuri grib sauļoties kaili, un lai viņiem ir vieta, kur to var darīt. Pludmalē ir brīdinājumi par nūdistu zonu. Es uzskatu: lai cilvēks sevi izpauž, bet lai netraucē citiem," atzina Lembergs.

Ventspils domes izpildirektors Aldis Ābele informēja, ka pliko brauciens motobraucēju salidojuma laikā notiek jau 10 gadus, un līdz šim tas nevienam nekādas problēmas neesot sagādājis. Viņš uzsvēra, ka pliko brauciens notiek slēgtā teritorijā - Piejūras kempingā. Bērni vieni paši bez vecākiem šādā pasākumā nevar iekļūt, bet, ja pieaugušie izvēlas apmeklēt pasākumu kopā ar saviem bērniem, tad tā ir viņu izvēle, norādīja Ābele, uzsverot, ka tie, kuriem šāds pliko brauciens nav pieņemams, pasākumu vienkārši neapmeklē.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: