No šodienas Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisijas (VDEĀVK) klienti savos mobilajos tālruņos mēnesi pirms invaliditātes statusa termiņa beigām saņems atgādinājumu, ka konkrētā dienā beigsies invaliditātes statusa termiņš un kā jārīkojas tālāk.

Kā informēja Labklājības ministrijas (LM) pārstāve Iveta Kancēna, šādi cilvēki varēs ērtāk plānot laiku un savlaicīgi rīkoties, lai iesniegtu dokumentus, kas nepieciešami atkārtotas ekspertīzes veikšanai.

Dokumenti VDEĀVK jāiesniedz ne vēlāk kā 3-4 nedēļas pirms invaliditātes termiņa beigām.

Īsziņu mobilajos tālruņos saņems tie cilvēki ar invaliditāti, kas iesniegumā VDEĀVK par invaliditātes piešķiršanu būs iepriekš norādījuši mobilā tālruņa numuru. Gadījumā, ja mobilā tālruņa numurs ir mainījies, klienti tiek paši aicināti sekot līdzi invaliditātes statusa termiņam.

Kancēna atgādināja, ka invaliditātes statuss ir nosacījums, lai nepārtrauktu ar invaliditāti saistīto pabalstu izmaksu.

Pašlaik VDEĀVK ir aptuveni 168 000 liels klientu loks. Ik gadu valsts komisija piešķir invaliditāti ap 55 000 cilvēku, no kuriem 16 000 invaliditāte tiek noteikta pirmo reizi dzīvē.

Saskaņā ar VDEĀVK prognozēm vasaras mēnešos ik dienu īsziņas tiks nosūtītas aptuveni 100 klientiem, bet rudens pusē to skaits dienā trīskāršosies.

Tāpat šī gada rudenī iecerēts pilnveidot saziņu ar VDEĀVK klientiem e-pastā un 2016.gadā izveidot elektronisko klientu informācijas punktu.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: