Saistībā ar notikumiem Mežaparka estrādes noslēguma koncerta ģenerālmēģinājumā atcelts šodien gaidāmais Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku gājiens, savā "twitter" kontā paziņojusi izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile. Tajā varot doties brīvprātīgi. Ventspils Izglītības pārvalde tikko lēmusi, ka pilsētas kolektīvi pēc brīvprātības principa gājienā tomēr dosies. Visi jūtas labi. 

Šāds lēmums pieņemts pēc naktī sasauktās svētku rīkotāju operatīvās rīcības grupas ārkārtas sanāksmes, kas notika plkst.23 pēc notikumiem Mežaparka estrādē, kad ģenerālmēģinājuma laikā ģībuši vairāki bērni, kas kalpojis par iemeslu mēģinājuma atcelšanai.

Operatīvās grupas sanāksmē tika uzklausīti mediķu un policijas informācija par notikušo un tika lemts par tālāko rīcības plānu saistībā ar svētdien plānoto svētku dalībnieku gājienu un Noslēguma koncertu, aģentūru LETA informēja ministres komunikāciju konsultante Ilze Salna.

"Bērnu drošība ir pirmajā vietā. Vienlaikus būs jāvērtē arī visu iesaistīto dienestu atbildība. Tiklīdz mūsu rīcībā būs pārbaudīta informācija, par to informēsim sabiedrību," uzsvērusi Seile.

Plkst.8:30 Izglītības un zinātnes ministrijā notiks preses brīfings, kurā piedalīsies izglītības un zinātnes ministre, svētku rīcības komitejas priekšsēdētāja Mārīte Seile, svētku izpilddirektore Agra Bērziņa, NMPD un Valsts policijas pārstāvji, lai informētu par notikušo un pārējām aktualitātēm, kas saistītas ar svētku norisi.

Jau ziņots, ka Mežaparka estrādē pārtraukuši noslēguma koncerta "Manā dziesmā tu..." ģenerālmēģinājumu, jo mazākie bērni nav spējuši izturēt slodzi un sākuši ģībt, novēroja aģentūra LETA.

Pirmā koncerta stundā viss ritējis kā plānots, bet pēc tam ik pēc 10 minūtēm vismaz astoņiem līdz 10 bērniem bijusi nepieciešama mediķu palīdzība, jo, iespējams, no lielās slodzes tie sākuši ģībt.

Kad šādi gadījumi atkārtojušies biežāk, tad tika izsludināts 15 minūšu pārtraukums. Tomēr bērnu ģībšana turpinājusies un mediķi nav spējuši uzreiz visiem sniegt palīdzību, kas licis ģenerālmēģinājumu atcelt, novēroja aģentūra LETA.

Aģentūra LETA saskaitīja, ka mediķu palīdzība bijusi nepieciešama aptuveni 30 dažāda vecuma bērniem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: