XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku laikā ikdienas uzraudzību veic vairāk nekā 40 pārtikas inspektori no Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD).

Uzraudzība tiek veikta vairāk nekā 60 izglītības iestādēs, kurās izmitināti dziesmu svētku dalībnieki no visas Latvijas, kā arī tiek uzraudzīti 40 ēdināšanas uzņēmumi, kas nodrošina Rīgas dalībnieku ēdināšanu.

 

Pārbaudes tiek veiktas arī izbraukuma tirdzniecības vietās tieši pasākumu norises vietās Mežaparkā, ''Daugavas'' stadionā un Ķīpsalā.

 

Inspektori veic regulāras pārbaudes, katru dienu ierodoties visos ēdināšanas objektos, bet galvenā atbildība gulstas uz pašu ēdinātāju pleciem. "Būtiskas neatbilstības nav konstatētas. Ja tiek konstatētas kādas neatbilstības, tās operatīvi tiek novērstas," atzīmē Tukišs.

 

Viņš stāsta, ka svētku sagatavošanās posms PVD sākās pagājušā gada rudenī ar kopīgu sanāksmi Valsts izglītības satura centrā, kad tika lemts par vienotas ēdienkartes izstrādāšanu visu dziesmu svētku dalībnieku ēdināšanai.

 

"PVD veica pārbaudes visu izglītības iestāžu, kurās izmitināti dalībnieki, ēdināšanas blokos, lai noteiktu atbilstību un piemērotību konkrēta dalībnieku skaita ēdināšanai. Patlaban ir apstiprināta vienota ēdienkarte visiem svētku dalībniekiem, un šo ēdienkarti ir izstrādājusi rīkotāju pašu izraudzīta organizācija. PVD ir apstiprinājis šo vienoto ēdienkarti," atzīmē Tukišs.

 

Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki ir lielākie Latvijas bērnu un jauniešu kultūras un mākslas svētki, kas notiek reizi piecos gados. XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki norisinās Rīgā līdz 12.jūlijam, un tajos piedalās 37 890 dalībnieku.

 

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: