Latvijas Pensionāru federācija (LPF) aicina Latvijas valdību atteikties no jebkādu garantiju sniegšanas ārvalstu aizdevējiem Grieķijas aizdevuma nodrošināšanai.

LPF pauž viedokli, ka Latvijas garantētie vairāk nekā 200 miljoni eiro "faktiski būs valsts papildu izdevumi, jo līdzšinējā prakse rāda, ka Grieķija negatavojas atdot nevienu no piešķirtajiem kredītiem, kuru kopsumma sasniegs šīs valsts finanšu sistēmai astronomisku lielumu - vairāk nekā 300 miljardus eiro".

Federācija uzsver, ka Latvijas valdība un Finanšu ministrija nesen noraidīja Labklājības ministrijas izstrādāto priekšlikumu par pensiju indeksāciju palielinātā apmērā, kas "prasa tikai dažus miljonus eiro, motivējot to ar finanšu resursu trūkumu". "Finanšu ministrijas klerku skaidrojums par kredīta galvojumu Grieķijai liecina, ka pašreizējā Latvijas valdība, pakļaujoties Eiropas birokrātiem, gatavojas realizēt prettautisku politiku, kas nekaunīgi ignorē savas valsts iedzīvotāju pamatvajadzības, atvirzot tās otrajā plānā, un ved tautu arvien dziļākā nabadzībā, spiežot iedzīvotājus doties emigrācijā," teikts paziņojumā.

LPF ir paziņojusi, ka "valdība, kas ignorē tautas intereses, nav tiesīga vadīt valsti".

Pensionāru federāciju vada Zaļo un zemnieku savienības Saeimas deputāts Andris Siliņš.

Kā ziņots, eirozonas līderi panākuši vienošanos par jaunu Grieķijas glābšanas programmu, kas tiktu īstenota no ESM līdzekļiem. Grieķijai ir izteikts ultimāts par bargām ekonomikas reformām, un daļa no tām jāievieš jau līdz trešdienai, 15.jūlijam. Aizdevums Grieķijai paredzēts uz trīs gadiem, un tā apjoms varētu veidot līdz 86 miljardiem eiro.

Ja tiks apstiprināta trešā palīdzības programma Grieķijai, Latvijai varētu būt šajā programmā jāgarantē līdz 240 miljoniem eiro, iepriekš lēsa Latvijas Bankas padomnieks Andris Strazds.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: