Svētdien, 19. jūlijā, norisināsies tradicionālās starptautiskās motokrosa sacensības „Ventbunkers Lielā Balva 2015”, kuras arī šoreiz norisināsies Ventspils Piedzīvojumu Parkā.

 Kā jau ierasts, katru gadu sacensību organizatori Ventspils motoklubs „RODEO” sadarbībā ar pasākuma ģenerālsponsoru – AS „VENTBUNKERS” un Ventspils pilsētas domi cenšas padarīt šīs sacensības arvien aizraujošākas, daudzpusīgākas kā skatītājiem, tā arī sportistiem:

  • 13:00  Dalībnieku prezentācija – sacensību atklāšana

  • 13:30  Kvalifikācijas brauciens MX2 klasē (10min + 1 lap)

  • 13:45  Kvalifikācijas brauciens MX1 klasē (10min + 1 lap)

  • 14:00  Muzikālā pauze, Vērtīgu balvu konkurss skatītājiem

  • 14:15  Freestyle MX Show

  • 14:30  Finālbrauciens MX2 klasē (15min + 1 lap)

  • 14:50  Finālbrauciens MX1 klasē (15min + 1 lap)

  • 15:10  Muzikālā pauze, Vērtīgu balvu konkurss  ar  DJ JAPANIS

  • 15:30  Freestyle MX  Show

  • 15:45  Finālbrauciens MX2 klasē ( 15min + 1 lap)

  • 16:10  Finālbrauciens MX1 klasē ( 15min + 1 lap)

  • 16:30  Freestyle MX  Show

  • 17:00  Sacensību uzvarētāju apbalvošana

Jau piekto reizi Supermotokrosa sacensības notiks Piedzīvojumu parkā, kurā šim pasākumam par godu tiks uzbūvēta speciāli izveidota Supermotokrosa trase, kura būs interesanta ar to, ka tiek būvēta katru gadu no jauna un ir unikāla ar savu sarežģīto rokrakstu, neatkārtojamību un pārskatāmību.

 

Apmeklētāju ērtībām kalna pakājē tiks izvietotas speciālas pārvietojamās skatītāju tribīnes. Mototrase ir kļuvusi garāka un sasniegs kalna virsotni, un ar lēcienu lejā trauksies motocikli, pa ceļam šķērsojot tramplīnus un virāžas.

 

Kalna pakājē no Zviedrijas tiks atvesta un uzstādīta „FMX Freestyle Show” rampa, jeb tramplīns, uz kura savu meistarību ekstrēmajos „Freestyle” lēcienos ar galvu reibinošo triku - „BackFlip Combo” demonstrēs Pasaules arēnu un Holivudas grāvējfilmas „The Expendables” (Neiznīcināmie) skatītāju atzinību ieguvušais Skandināvijas sportists - kaskadieris Fredrik Berggren. Šogad viņam asistēs vairākkārtējs starptautisku šovu dalībnieks un Baltijas zvaigzne - Alex jeb Mārtiņš Aleksandrovičs, kurš savu pieredzi un triku arsenālu papildinājis Spānijā. Šogad sportisti savā kolekcijā ir iekļāvuši sarežģītākus trikus un elementus, un, strādājot pārī, ir gatavi parādīt Ventspils publikai kaut ko vēl neredzētu, atraujoties no 25 metru tālās rampas un veicot vairāk nekā 30 metrus tālu lidojumu gaisā. FMX šovā redzēsim vēl vienu dalībnieku, bet tas, kurš tas būs, lai šoreiz paliek intrigai.

 

Supermotokrosa sacensību formāts būs īss, dinamisks un tāpēc arī neprognozējams. Trasē sportistiem būs jāpārvar slīpajā kalna reljefā uzbūvēti augsti tramplīni un virāžas, tie būs ātri un kontaktu cīņām bagāti braucieni, kas norisināsies prestižākajās un visprofesionālākajās MX1 un MX2 klasēs, kurās motokrosistiem pusfināla braucienos būs jāizcīna tiesības startēt Super fināla braucienos, kur par VENTBUNKERS Lielo Balvu cīnīsies katras klases ātrākie 20 sportisti.

 

Savu meistarību skatītājiem demonstrēs spēcīgākie Igaunijas, Lietuvas, Zviedrijas, Baltkrievijas un Latvijas motokrosisti. Jāpiebilst, ka sacensību dalībnieku sastāvā būs sportisti ar pieredzi un rūdījumu 2015. gada Pasaules čempionātā motokrosā: Dāvis Ivanovs, Eiropas čempionāta dalībnieki - Kārlis Sabulis, Dāvis Līvs un Tomass Šileika.

 

MX1 klasē - Ivo Šteinbergs, Toms Macuks, holandieši – Villijs Hamstra un Vesels Bošs, Lietuvas izlases sportists Neriuss Rukstela, Igauņu zvaigznes - Juss Lansoo, Priit Ratsep, Edik Kuusk, Andre Park, Andero Lusbo un Juri Triisa. No Baltkrievijas ierasties un savu klātbūtni apliecinājis MX1 klases čempions - Jevgenijs Teleckis, kā arī šī brīža stiprākie Latvijas sportisti!

 

Vakara programmu un par trasē notiekošajām cīņām informēs Ēriks Fogels. Par muzikālo fonu uz Lielās skatuves rūpēsies un disko ritmus nodrošinās DJ Japānis. Piedzīvojuma parks piedāvās atrakcijas bērniem un pieaugušajiem, kā arī atspirdzinošus dzērienus un uzkodas varēs baudīt visa pasākuma garumā. Arī šajā reizē organizatori ir iecerējuši un parūpējušies par to, lai „Ventbunkers Balva” Piedzīvojuma parkā būtu īsti sporta un kultūras svētki visai ģimenei, jo pasākuma programma ir veidota tā, lai moto sacensības papildina muzikālas pauzes, konkursi ar vērtīgām balvām, kā arī Freestyle Motoshow!

 

Ieeja pasākumā bērniem līdz 12 gadu vecumam un pensionāriem būs par brīvu, pārējiem biļetes cena – 7 EUR.

 

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: