Lai meklētu jaunu tirgu iespējas ASV un citviet pasaulē, Latvijas Zivrūpnieku savienība (LZS) un daļa no tās biedriem piedalīsies vienā no lielākajām industrijas izstādēm pasaulē "Summer Fancy Food Show 2015", kas notiks Ņujorkā no 28. jūnija līdz 30. jūnijam, informēja organizācijas izpilddirektors Imants Cīrulis.

"Ņemot vērā 4.jūnija Krievijas aizliegumu ievest zivju produkciju no Latvijas, kā arī pārējās ekonomiskās un politiskās izmaiņas Austrumu tirgos, kas ietekmēja zivju konservu eksportu un uzņēmumu finansiālo stāvokli kopumā, uzņēmumiem īpaši svarīgi palielināt pārdošanu ASV un atrast jaunus sadarbības partnerus. Tajā skaitā - piegādāt tirdzniecībā jaunus produkcijas veidus inovatīvā iepakojumā," sacīja Cīrulis.

Viņš arī norādīja, ka uzņēmumi jau vairākus gadus dažus produktus eksportē uz ASV un tiem jau ir veikta attiecīgo pārtikas produktu reģistrācija. Tomēr minētā izstādē ir laba iespēja klātienē tikties ar esošajiem un potenciālajiem sadarbības partneriem ne tikai ASV, bet arī citviet pasaulē.

Izstādē piedalīsies SIA "Sabiedrība IMS", AS "Brīvais vilnis", SIA "Gamma-A" un SIA "Karavela".

Uzņēmumi izstādīs savu produkciju un darbosies 36 kvadrātmetrus lielā stendā ar vairāk nekā 50 produkcijas veidiem, piemēram, "Rīgas šprotes", "Šprotes", "Cara šprotes", šprotes stikla burciņās ar uzgriežamu vāciņu, kā arī metālā kārbā ar caurspīdīgu polimeru vāciņu, konservēti laši, mencu aknas, pastētes un konservi no Baltijas jūras un okeāna zivīm, zivju kulinārijas izstrādājumi.

Izstāde notiek 61.reizi, un tiek prognozēts, ka tajā piedalīsies ap 25 000 eksponenti ar 180 000 produktiem.

Latvijas Zivrūpnieku savienības uzņēmumi šogad jau piedalījās nozares izstādēs Berlīnē, Maskavā, Briselē, Amsterdamā. Savukārt vēl līdz šā gada beigām izstādes plānotas Ķelnē, Maskavā un Tsingto provincē Ķīnā.

Dalība izstādēs tiek finansēta no Eiropas Zivsaimniecības fonda līdzekļiem.

Kā ziņots, 2014.gadā Zivrūpnieku savienības uzņēmumu apgrozījums kopā pārsniedza 142 miljonus eiro. Pērn saražoti 219 miljoni konservu kārbu, tajā skaitā 101 miljons šprotu konservu, pārstrādātas 26 400 tonnas brētliņu, 14 100 tonnu reņģu un 12 200 tonnu dažādu okeāna zivju.

2014.gadā, salīdzinot ar 2013.gadu, uzņēmumu ražošanas un eksporta apjomi palikuši nemainīgi. Eksportēts tiek virs 97% produkcijas uz vairāk nekā 40 valstīm. 2015.gada sākumā uzņēmumos kopumā nodarbināti 3600 strādājošo.

Biedrība ir dibināta 2000.gadā. Tās biedri ir SIA "Gamma-A", AS "Brīvais vilnis", SIA "Karavela", SIA "Unda", AS "Ventspils ZKK", SIA "Sabiedrība IMS", SIA "Zilā Lagūna", SIA "Līcis 93".

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: