5. jūlijā plkst.13 Landzes baznīcā notiks Pateicības dievkalpojums – svētki restaurētajam kultūras piemineklim un sadarbības partneriem, kas iesaistījušies Landzes baznīcas kompleksa sakopšanas un atjaunošanas darbos.

Uz šo dievkalpojumu aicināti visi, lai kopā ar dievnama atbalstītājiem priecātos par restaurēto Landzes baznīcas kompleksu. Dievkalpojumu vadīs mācītāji Uģis Brūklene un Āris Kronbergs. Pēc dievkalpojuma – Kuldīgas mākslinieku koncerts un lietišķas sarunas.

 

Sākotnēji dievnams bija būvēts kā koka baznīca, vēlāk to vairākkārt pārbūvēja. Mūra baznīca uzcelta 1701. gadā. 1712. gada dokumentos teikts, ka baznīca ir gluži jauna, jo tai uzlikts dakstiņu jumts, zelmenī atrodas ar skārdu apsists sarkani krāsots tornis, kas tur divus metāla zvanus. Koka tornis 1737. gadā draudējis iebrukt, tāpēc 1744. gadā to nojauca un uzbūvēja no pašiem pamatiem tādu, kāds tas redzams šodien.

 

Vecais dakstiņu jumts bija kalpojis trīs gadsimtus, lai glābtu sirmo baznīcu, to vajadzēja nomainīt, tādēļ Landzes draudze, piesaistot līdzekļus, uzsāka dievnama kompleksa restaurāciju. No 2006. līdz 2014. gadam šim nolūkam piesaistīti 43951.95 eiro, 23 % no tiem ir Ventspils novada pašvaldības līdzekļi. Lai atjaunotu Landzes baznīcas autentisko izskatu, 2015. gadā notika baznīcas jumta restaurācijas pēdējā fāze – dakstiņu uzklāšana, to finansēja Vācijas labdarības fonds. Tā darbību koordinē Otto fon Grothuss, senas baltvācu dzimtas pēctecis. Otto fon Grothuss mērķis ir palīdzēt Kurzemē atjaunot ar viņa dzimtu saistītās senās muižas un baznīcas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: