Vēl tikai šodien un rīt var paspēt apmeklēt Piejūras brīvdabas muzeju un izbraukt ar mazbānīti, jo rītdien beidzas muzeja aktīvā sezona.

 Ne tikai šī muzeja, bet visas pilsētas trumpis šogad bija restaurētais mazbānītis un atklātā Kalna līnija. Sezonas laikā ar to izvizinājušies 33,4 tūkstoši ventspilnieku un pilsētas viesu, t. sk. kopš jaunās līnijas atklāšanas – 27 300. Bānītis ar panākumiem prezentēts arī starptautiskā mērogā – respektablā šaursliežu dzelzceļu muzeju forumā Rumānijā.

Svētdien Piejūras brīvdabas muzejā varēs apskatīt visus eksponātus, tostarp daudzu iemīļoto Smiltnieku māju. Tie, kas nav paspējuši, – galvenajā ēkā iepazīties ar krājumu izstādi Sen tas bij’ par linu apstrādi, bet rija – ar senlaiku podu atdarinājumiem Mākslas skolas audzēkņu izstādē Rijā raku. Tomēr galvenais, protams, būs mazbānīša pēdējie regulārie reisi plkst. 15 un 16.30.

Ja izdomāsiet ar bānīti doties vienā no šiem reisiem, jūs gaidīs pārsteigums, ko sagatavojuši 1. ģimnāzijas teātra studijas aktieri režisores Vijas Draviņas vadībā. Jārēķinās, ka katrā vagonā daži pasažieri būs īpaši – viņi skandēs peršas ventiņu mēlē, izdziedās pa kādai dziesmai, stāstīs, kā gājis Ventspils tirgū... Bānīša pieturās jaunie aktieri mainīsies un pabūs katrā vagonā. Būs arī muzikālais pavadījums – akordeonu spēlēs Dina Bāne.

Sezonai beidzoties, muzeja darbinieki varēs nodarboties ar pētniecību, krājumu pārskati un eksponātu pielabošanu, jaunu projektu sagatavošanu un citām nebūt ne mazsvarīgām lietām, kam nav iespēts pievērsties, stāsta muzeja vadītājs Andis Dūdiņš. Tomēr grupām joprojām būs iespēja pieteikties pedagoģiskajām programmām, muzeja apskatei un arī izbraucienam ar mazbānīti, noīrējot visu vilcieniņu (izņemot liela sala laikā). Protams, 26. decembrī, Mazbānīša svētkos, tas ripos, kā katru gadu.

Arī Roberts, Estere un Linda svētdien brauks ar mazbānīti, bet pavisam citā veidolā.

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: