Ventspils Maratona kluba dalībnieki Aigars Matisons un Andris Valerts piedalījušies Frankfurtes maratonā.

 Sacensībās uz starta kopā izgāja vairāk nekā desmit tūkstoši skrējēju, bet finišu spēja sasniegt 9561 dalībnieks, no tiem 7864 bija vīrieši un 1697 sievietes. Aigars Matisons maratonu veica 2 stundās 35 minūtēs un 45 sekundēs, kas kopvērtējumā viņam deva augsto 76. vietu, bet M35 grupā mūsu skrējējs palika uzreiz aiz labāko desmitnieka – 11. vietā. Andris Valerts (3:45:43) kopvērtējumā izcīnīja 3601. vietu. 

Aigars Matisons Ventas Balsij atklāja, ka Frankfurtes maratons bijis ļoti labi noorganizēts. «Trases malā bija ļoti daudz atbalstītāju, kuri deva papildus spēku, it sevišķi, kad palika grūtāk skriet. Ar savu rezultātu esmu apmierināts, jo šis man bija sestais pieveiktais maratons.

Protams, devos ar domu labot savu personīgo rezultātu, ko šogad pavasarī sasniedzu Parīzes maratonā, bet šoreiz tas man neizdevās – no sava personīgā rezultāta atpaliku vienu minūti un 53 sekundes. Tas noteikti man būs labs stimuls, lai vēl labāk sagatavotos nākošajam maratonam, kuru plānoju pieveikt 2011. gadā. Tomēr kopumā no Frankfurtes maratona guvu daudz pozitīvu emociju.»

Andris Valerts uzsvēra, ka savu uzstādīto mērķi nav sasniedzis: «Biju plānojis maratonu veikt trīs stundās un 33 minūtēs, bet man tas neizdevās. Līdz 31. kilometram turējos vajadzīgajā tempā, bet tad noplīsu. Pēdējos četrus kilometrus spēju saņemties un veicu labā tempā, bet ar to bija par maz, lai atgūtu iepriekš zaudēto.

Mani ļoti priecēja, ka Maincas abos krastos ir izveidoti skriešanas celiņi, pa kuriem no rītiem arī mēs skrējām, un tur visu laiku valda rosība. Laika apstākļi bija vienkārši perfekti, +13 grādi un īsts rudens. Sacensības bija ļoti labas, kā arī bija lietas, ko varējām mācīties un aizgūt, lai realizētu pie mums Ventspilī.»

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: