Ventspils Biznesa inkubatora uzņēmums Advaita Team pretendē uz Eksporta un inovāciju balvu 2010.

Uzņēmums, kas izstrādā inovatīvu produkciju – akupresūras paklājiņus, mēles tīrītāju, deguna skalotāju, apģērbu un aksesuārus brīvajam laikam –, iekļuvis starp konkursa Eksporta un inovācijas balva 2010 finālistiem.

Šo konkursu jau sesto gadu organizē Ekonomikas ministrija sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA). Uzņēmums Advaita Team pretendē uz gada balvu Eksportspējīgākā komersanta kategorijā starp mazajiem uzņēmumiem, teikts LIAA mājaslapā. Šajā konkursa kategorijā ir vēl viens Ventspils uzņēmums – Bucher Schoerling Baltic.

Ventas Balss jau informēja, ka jaunā uzņēmuma Advaita Team produkcija ir nopērkama vienā no populārākajiem Londonas veikaliem Liberty, kā arī tā veiksmīgi iekaro Dienvidaustrumāzijas valstu un ASV tirgu. Uzņēmums kopš pagājušā gada septembra atrodas VentspilsBiznesa inkubatorā un izstrādā preces, kas tiek izmantotas jogas nodarbībām un punktu masāžai.

Konkursa rezultāti un laureāti tiks izsludināti 9. decembrī. Šis konkurss ar Valsts prezidenta Valda Zatlera atbalstu tiek rīkots, lai paaugstinātu Latvijas komersantu konkurētspēju, palielinātu produkcijas ar augstu pievienoto vērību apjomu, veicinātu Latvijas preču virzīšanu eksporta tirgū.  

Advaita Team – nav pirmais Ventspils Augsto tehnoloģiju parka (VATP) Biznesa inkubatora uzņēmums, kas pretendē uz gada balvu par eksporta inovatīvo produkciju. Tādu pašu titulu 2009. gadā ieguvis uzņēmums SensoTech par ierīces B-phone izstrādi. Šī ierīce reaģē uz skaņām un kustību, to izmanto mazu bērnu aprūpē.

VATP projektu vadītāja Nataļja Lukaša informē, ka patlaban Biznesa inkubatorā darbojas 45 uzņēmumi, toskait 38 Ventspilī un 7 – Talsu filiālē. Biznesa inkubatora uzņēmumu kopējais apgrozījums kopš šā gada sākuma pārsniedzis 2,8 miljonus latu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: