Noslēgusies Latvijas III Ziemas Olimpiāde, kas 6. – 8. martā risinājās Siguldā, Priekuļos, Valmierā, Ventspilī un Tukumā.

Ventspils komanda piedalījās šorttreka un kērlinga sacensībās un kopumā izcīnīja 17 medaļas (4 zelta, 6 sudraba un 7 bronzas medaļas), kas kopvērtējumā deva 3.vietu

 

Pirmajā vietā ierindojās Siguldas novads, kas izcīnīja 18 medaļas (6 zelta, 8 sudraba un 4 bronzas). Otrajā vietā medaļu kopvērtējumā ierindojās Rīgas pilsēta ar 15 medaļām (6 zelta, 4 sudraba un 5 bronzas godalgām), bet trešajā vietā Ventspils pilsēta ar 17 medaļām (4 zelta, 6 sudraba un 7 bronzas).

 

Kopumā startam Latvijas III Ziemas Olimpiādē bija pieteikušies 556 ziemas sporta veidu pārstāvji no 39 Latvijas novadiem un pilsētām.

 

Jāpiezīmē gan, ka Olimpiādes bobsleja sacensības notiks šajā nedēļas nogalē – sestdien, 14. martā, bobsleja un kamaniņu trasē „Sigulda”, pēc kurām tad tiks apstiprināti galējie Latvijas III Ziemas Olimpiādes rezultāti.

 

Ar Latvijas III Ziemas Olimpiādes sacensību rezultātiem ir iespējams iepazīties mājaslapā internetā: sigulda2015.olimpiade.lv, sadaļā “Rezultāti”.

 

Latvijas III Ziemas Olimpiāde notika deviņi sporta veidi no kuriem Siguldā norisinājās pieci – kamaniņu sports, bobslejs, kalnu slēpošana, snovbords un distanču slēpošana. Savukārt atlikušo četru sporta veidu sacensības tika organizētas citās Latvijas pilsētās un novados. Olimpiādes hokeja turnīrs notika Valmierā, Priekuļos sacentās biatlonisti, Tukumā tika noskaidroti Olimpiādes labākie kērlinga spēlētāji, bet Ventspilī norisinājās šorttreka sacensības.

 

Lielākais dalībnieku skaits bija pieteicies hokeja turnīram, kur nūjas krustoja 158 sportisti, tajā skaitā arī 37 dāmas. Daudz neatpalika arī distanču slēpošana ar 157 sportistiem, bet pirmo trijnieku noslēdza kērlings ar 90 dalībniekiem. Pārējos sporta veidos skaitliski bija mazāk dalībnieku: kalnu slēpošana – 51, biatlons – 39, snovbords – 33, kamaniņu sports – 18, šorttreks – 15, bobslejs – 9 sportisti.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: