Meža masīvu Vasarnīcu ielas galā pēdējo gadu laikā daudzi ventspilnieki novērtējuši kā piemērotu atpūtas vietu gan laiskām pastaigām, gan sportiskām aktivitātēm. Pašvaldība iedzīvotāju ērtībām nolēmusi šo apmežojušos teritoriju iztīrīt un sakārtot.

Vasarnīcu ielas galā, aiz Meža kapiem,kādreiz bijusi Padomju armijas bāze, par to vēl šodien liecina tur saglabājies betona plākšņu ceļš. Pēdējos 30 gados cilvēka neskarta šī teritorija veidojusies dabiski - laika gaitā priežu mežā saauguši mazvērtīgi krūmāji un koki, tādi kā alkšņi, kārkli, apses, kas nav piemēroti pilsētas ainavai un teritorijas kopskatu dara nepievilcīgu un nekoptu.

 

Līdz ar veloceliņa izbūvi, kas ved cauri meža masīvam, savienojot Vasarnīcu ielu un Saules ielu, šis rajons, īpaši vasaras sezonā, ir kļuvis par populāru atpūtas vietu. Te cilvēki dodas nūjot un skriet, dodas pastaigās ar suņiem, brauc ar velosipēdiem un skrituļslidām, kā arī nesteidzīgi bauda dzestro piejūras gaisu, kas vijas cauri priedēm.

 

Lai cilvēku atpūta būtu vizuāli baudāmāka un drošāka, ir nolemts veikt meža atbrīvošanu no krūmiem un liekajiem kociņiem.

 

P/i „Komunālā pārvalde” atgādina, ka pagājušajā gadā Vasarnīcu ielas gala rajonā tika izbūvētas divas ielas - Mētru iela un Sila iela, taču pilsētas administratīvā robeža stiepjas vēl lielu gabalu aiz šīm ielām. Saskaņā ar Ventspils pilsētas teritorijas attīstības plāniem arī tālākā teritorija ir atzīmēta ar perspektīvu tās infrastruktūras attīstībai - jaunu ielu izbūve, zemes gabali, apbūve, izeja uz jūru ar laipu celiņu, stāvvietas un citi labiekārtojumi. Tie, protams, pagaidām ir tikai plāni, taču plāni ar perspektīvu tiem realizēties nākotnē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: