Šodien, 4. martā plkst.18.00, Pārventas bibliotēkā tiks atklāta Ugāles mākslas studijas dalībnieku izstādes “Ugāles variants “.

Par studijas darbu stāsta māksliniece Laimdota Junkara: “Septiņos studijas pastāvēšanas gados ir pieaudzis dalībnieku skaits, esam raksturā, mākslas izglītības pieredzē un radošajās izpausmēs ļoti dažādi, līdz ar to arī interesanti. Katra dalībnieka talants tiek slīpēts, negraujot viņa savdabību, prieku sagādā katrs oriģinālais sniegums. Smeļam ierosmi no modernistu mantojuma. Var vienīgi apbrīnot autoru izdomu, darba spējas un neatlaidību. Vairāki autori dzīvo attālāk no Ugāles centra vai arī kaimiņu pagastos Puzē un Usmā, brauc pat no Ventspils un Talsiem.

 

Kopā ar vecākiem nodarbībās un plenēros strādā arī viņu bērni. Ja Ventspils mākslas studiju izstādes skatītājam ir labi zināmas, tad Ugāles autoru variantā būs atrodamas savas nianses, savs vietējais kolorīts. Ar interesi un satraukumu gaidām ventspilnieku vērtējumu, kā arī tikšanos ar Ventspils un Pārventas mākslas studiju dalībniekiem, cerībā sagādāt prieku arī viņiem, dalīties iespaidos un pārdomās, gūt jaunus kontaktus.”

 

Izstādē “Ugāles variants” ar vairāk nekā trīsdesmit darbiem piedalīsies divdesmit viens autors: Līva Birzenberga, Pēteris Budevics, Eva Dimante, Sarmīte Dubrova, Āris Gailītis, Dace Grundmane, Ārija Indriksone, Ina Jansone, Baiba Kečko, Artūrs Klaubergs, Zenita Krūmiņa, Ilze Lagzdiņa, Irēna Lakše, Inta Liepiņa – Klauberga, Arīda Mekša, Ilze Mekša – Komisarova, Dzintra Mieze, Linda Smilga – Šimpermane, Ginta Šveicere, Antra Zaļkalne, Larisa Zariņa.

 

Izstāde Pārventas bibliotēkā būs apskatāma līdz marta beigām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: