Laikraksta “Ventas Balss” trešdienas numura ziņas: par pensiju pārskatīšanu, pagastu stāstiem, maksājumu disciplīnu un cilvēku kauliem krastmalā.

AKTUĀLI

 

Dalījās ar pieredzi integrācijas jomā

Lai iepazītu Ventspils pieredzi mazākumtautību integrācijas jautājumos, vakar pieredzes apmaiņas vizītē bija ieradušies Rīgas domes pārstāvji. Viesi tikās ar domes izpilddirektoru Aldi Ābeli, bet vēlāk apmeklēja vairākas iestādes.

 

Plāno pārskatīt pensijas

Labklājības ministrija (LM) rosina veikt virkni izmaiņu likumā Par valsts pensijām, tostarp pilnveidot pensiju indeksāciju un pensijas kapitāla aktualizēšanu. Tādējādi paredzēts noteikt lielāku pensijas apmēra pieaugumu indeksācijas rezultātā, kā arī nepieļaut pensijas kapitāla samazināšanos.

 

Stārastes darbi atritina ideju kamolīti

Pateicoties audzēkņa mammas uzņēmībai un pirmsskolas izglītības iestādes atsaucībai, bērnudārzā Rūķītis zālē izvietoti četri mākslinieces Margaritas Stārastes oriģināldarbi.

 

Spriež par maksājumu disciplīnu

Iedzīvotāju sapulcē Zirās pirmdienas vakarā visvairāk jautājumu novada domes vadībai zireniekiem bija par māju apsaimniekošanu un nesakārtotiem ceļiem.

 

Katram pagastam savi stāsti

Nesen novada seniori viesojās Saviešu klubā Pārventas bibliotēkā, lai pastāstītu par sevi un tiktos ar pilsētas pensionāru biedrības Ventspils liedags pārstāvjiem.

 

Zeme atsedz senus apbedījumus

Kāda ventspilniece brīvdienu pastaigas laikā Ostas ielā ieraudzījusi interesantu skatu – atsegtus apbedījumus.

 

SPORTS

 

Ārents atkārto normatīvu

Latvijas čempionātā vieglatlētikā telpās, kas trīs dienas risinājās Kuldīgā, nav bijuši spoži sasniegumi, tomēr potenciālie līderi uzrādījuši visai solīdus rezultātus.

 

VTO pretiniekos saņem RTU

Noslēgusies regulārā sezona Latvijas čempionātā telpu futbolā, un kļuvuši zināmi visi ceturtdaļfināla pāri – FK VTO pretiniekos tikusi ne pārāk parocīgā RTU komanda.

 

Aizputē uzvara piecu setu kaujā

Principiālo sāncenšu VK Ventspils un VK Aizpute spēle Nacionālajā līgā kārtējo reizi izvērsās par emocionālu notikumu, turklāt uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešami visi pieci seti.

 

INTERVIJA

 

Kad mazāk ir vairāk

Pārventas bibliotēkā jau vairākus gadus darbojas klubs Sievietes dzīvesziņa. Kluba vadītāja DACE LAKSBERGA dzīvē ir izbaudījusi gan rūgtumu, gan slimības smagumu, pratusi to pārvarēt un šobrīd par uzdevumu un ziedojumu sabiedrības labā uzskata savu zināšanu nodošanu tālāk – tiem, kam tās ir vajadzīgas. Dace raksta dzeju, labprāt darbojas dārzā, pastaigājas gar jūru, mežā sēņo – un jūtas laimīga. Laimīgāka nekā jebkad savā dzīvē.

 

VIEDOKLIS

 

Gundega Mertena, laikraksta “Ventas Balss”galvenā redaktore

Trīs darbi

Vecajiem gudrajiem senčiem bija tāds teiciens: Trīs darbi, ceturtais bads. Izrādās, ka neko tālāk par laiku, kad šis teiciens rada dienas gaismu, neesam tikuši.

 

VĒSTURE

 

1936. gads. Vasara un rudens

 

(47. turpinājums. Sākums 2014. gada 1. jūlija Ventas Balsī)

 

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: