Laikraksta «Ventas Balss» otrdienas numura ziņās par sarkano nokrāsu Vidumupītei, piespiedu darbiem, sniegpulkstenīšu talku un citām aktualitātēm pilsētā un novadā.

AKTUĀLI

 

Ventbetons sarkani iekrāso Vidumupīti

Uzņēmums Ventbetons sarkanā krāsā iekrāsojis Vidumupītes posmu. Par laimi, videi kaitējums nav nodarīts.

 

Sniegpulkstenīšu talka. Būs, ko atcerēties!

Sestdienas priekšpusdienā Reņķa dārzā valdīja pavasaris. Neskatoties uz drēgnajām vēja brāzmām, sniegpulkstenīšu stādīšanas talka no plkst. 10 pulcēja SIA Galantus rosinātā pasākuma dalībniekus. Jau pēc stundas viens parka stūris zvanīja baltiem ziedu zvaniņiem, bet cilvēki nāca vēl un vēl ...

 

Pilī nosvinēti Pavasara svētki

Sestdien Ventspils princeses un pirāti pulcējās Livonijas ordeņa pilī, lai nosvinētu Ķīnas Pavasara svētkus.

 

Ideāla vieta jūras terapijai

Turpinot diskusiju par tūrisma jaunās nozares attīstības iespējām Ventspilī – kurortoloģiju – pagājušajā nedēļa pilsētas pašvaldības speciālisti iepazinās ar piesaistīto ekspertu viedokli. Eksperti uzskata, ka Ventspils ir ideāla vieta jūras terapijai.

 

Valsts budžetam velta skarbus vārdus

Nesen veiktas aptaujas rezultāti liecina, ka iedzīvotājiem svarīgākās nozares, kurām nākamā gada budžetā būtu jābūt prioritārām, ir veselība, izglītība un zinātne, kā arī ekonomika. Šo jomu pārstāvji Ventspilī valsts budžeta veidošanas politikai velta skarbus vārdus.

 

Meklē vecvectēva atdusas vietu

Kāds vācieties, pētīdams savas dzimtas saknes, kuras saistītas arī ar Ventspili, dāvājis nozīmīgas gleznas kopiju.

 

Popiņi gatavojas talkai

Šīs nedēļas sestdienā Popes pagasta iedzīvotāji iecerējuši dūšīgi pastrādāt, lai sakoptu seno muižas parku.

 

Biežāk uzliek piespiedu darbus

Pagājušajā gadā uz pusi pieaudzis piespiedu darba veicēju skaits. Ventspils un novads tādējādi pērn ietaupījis 16 220 eiro.

 

SPORTS

 

Arī trešoreiz uzvar Grifs

Ventspils basketbola čempionāts jau trešo sezonu pēc kārtas noslēdzies ar komandas ZK Grifs spēlētāju uzvaru – šoreiz viņi šo panākumu nokārtoja bez papildlaika, atkal atstājot Baltijas Ekspresi otrajā vietā. Bronzas medaļu izcīnīja Brīvostas pārvalde.

 

Pirmajā kārtā pret LSPA/Stopiņiem

Izspēlēts Nacionālās volejbola līgas regulārais turnīrs, un kļuvis zināms izslēgšanas spēļu pirmās kārtas pāris – VK Ventspils gaida tikšanās ar LSPA/Stopiņi volejbolistiem.

 

Olimpiāde ar medaļām un skandālu

Latvijas III Ziemas olimpiādē Ventspils komanda, startējot vien ar šorttreklistiem un kērlingistiem, ierindojusies trešajā vietā. Tiesa, šorttreka sacensības spēļu vēsturē ieies arī ar skandālu.

 

VIEDOKLIS

 

Cerība nemirst

Gundega Mertena

laikraksta "Ventas Balss" galvenā redaktore

 

Ir cilvēki, kuri zaudē dūšu, kad saskaras ar pirmajām, visnenozīmīgākajām grūtībām, bet ir arī tādi, kuri nepadodas ne pie kādiem apstākļiem. Ja, tiecoties uz savu mērķi, viņi netiek ielaisti pa durvīm, tie ierāpsies pa logu vai iešmauks pa durvju šķirbu, taču tik un tā tiks pie iecerētā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: