Lai palielinātu savus ienākumus, skolotāji var saņemt Eiropas Sociālā fonda mērķstipendijas. Šoreiz – par stipendiju kvalifikācijas paaugstināšanai un pārkvalifikācijai.

Eiropas Sociālā fonda projektu Pedagogu konkurētspējas veicināšana izglītības sistēmas optimizācijas apstākļos Izglītības un zinātnes ministrija sāka īstenot pērn, un Ventspils to uzsāka decembrī. Šajā projektā piedāvā trīs aktivitātes. Par iespējām, ko tās piedāvā, informē projekta koordinatore Ventspilī 6. vidusskolas direktore Valentīna Jankovska.

Pirmā aktivitāte dod iespēju pedagogam, kam slodze ir mazāka par 12 kontaktstundām un, iespējams, arī nākošajā mācību gadā to skaits nebūs lielāks, apgūt citu specialitāti.

Lai pedagogs varētu pārkvalificēties, viņam apmaksā mācību maksu līdz 300 latiem un studiju laikā, kas nav garāks par 6 mēnešiem, piešķir 100 latu stipendiju mēnesī. Ventspilī projekta 3. posmā, kas sākās septembrī un ilgs līdz gada beigām, šo iespēju izmanto tikai viens pedagogs.

Otrā aktivitāte ietver pedagoga tālākizglītību cita mācību priekšmeta mācīšanai nepieciešamā sertifikāta ieguvei, saskaņā ar konkrētās izglītības iestādes attīstības stratēģiju. Skolotājam apmaksā mācību izdevumus līdz 200 latu apmērā, un 6 mēnešus viņš saņem arī 100 latu stipendiju. Šo iespēju pašlaik izmanto 7 pilsētas pedagogi.

Viņi apgūst iemaņas, kā strādāt ar bērniem ar speciālām vajadzībām, pedagoģiju, aktualitātes pirmsskolas audzināšanas teorijā un praksē, mājturības un tehnoloģiju pasniegšanas prasmes 5.–9. kl., darbu apvienotajās klasēs bērniem ar īpašām

vajadzībām, datorprasmes informātikas priekšmeta mācīšanai pamatizglītības pakāpē.

Vislielāko atsaucību Ventspilī guvusi trešā aktivitāte – tajā iesaistījušies 155 skolotāji. Tā saistīta ar pedagoga profesionālās darbības kvalitātes novērtēšanas sistēmas ieviešanu, veicinot izglītības iestādē strādājošo profesionālās karjeras attīstību, efektīvu profesionālās pilnveides praksi, un nodrošina nepieciešamās zināšanas, prasmes un pieredzi novērtēšanas sistēmas ieviešanai un izglītības kvalitātes paaugstināšanai.

Skolotājs, kas piedalās šajā aktivitātē, veido profesionālo sasniegumu darba mapi jeb portfolio, kurā apkopo materiālus par 2–5 gadiem, kas atklāj būtiskākos novērtējamā pedagoga profesionālās darbības aspektus un veido visaptverošu priekšstatu par viņa profesionālās darbības kvalitāti. Šie pedagogi saņem 100 latu mērķstipendiju četrus mēnešus.

Pavisam projektā pašlaik piedalās 163 Ventspils pedagogi no vispārizglītojošajām skolām, bērnudārziem, sporta skolas Spars un Mūzikas vidusskolas. Projekta nākamais posms ilgs visu nākamo gadu, tādēļ skolotājiem vēl ir iespēja pieteikties, lai papildinātu zināšanas un savu finansiālo stāvokli.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: