Latvijas šorttrekisti Haralds Silovs un Jēkabs Saulītis piedalīsies Starptautiskās Slidošanas asociācijas (ISU) rīkotajā Pasaules kausa otrajā posmā šorttrekā «Korean Air II». 

Tas notiks 29.-30. oktobrī Kanādas pilsētā Kvebekā. Pēc pirmā Pasaules kausa posma mūsu labākais slidotājs H.Silovs atrodas11. vietā 1500 m un 9. vietā 1000 m distancē, bet J.Saulītis 1500 m distancē ieņem 43. vietu un 500 m 38. vietu.

 

Piebilstams, ka arī šajā posmā nepiedalīsies spēcīgā Dienvidkorejas izlase, kas acīmredzot gatavojas Āzijas sporta spēlēm. Iepriekšējais sacensību posms parādīja, ka tradicionāli spēcīgas ir ASV un Kanādas izlases gan vīriešiem, gan sievietēm.

Tajā pat laikā strauji ir progresējuši Francijas un Krievijas šorttrekisti. Turklāt zīmīgi, ka abas šīs izlases konsultē un trenē korejiešu treneri. Francija pagājušajā posmā izcīnīja trīs medaļas. Turpretim galīgi izgāzās Vācijas izlase, bet Ķīnas sportisti neparādīja savu pārākumu sieviešu sacensībās.

 

Jāatgādina, ka 1. Pasaules kausa posmā Haralds Silovs ieņēma 9. vietu 1000 m un 6. vietu 1500 m distancē, un tikai kritiens neļāva viņam ieņemt vietu pirmajā trijniekā. Savukārt Jēkabs Saulītis izcīnīja augsto 22.vietu 1500 m slidojumā.

 

Pēc šīm starta J.Saulītis Ventspilī gatavosies vienām no lielākajām šorttreka sacensībām Eiropā - «ALTA VALTELINA TROPHY», kas no 11. līdz 14. novembrim notiks Itālijas pilsētā Bormio. Savukārt H.Silovs piedalīsies Pasaules kausa posmā klasiskajā ātrslidošanā «ESSENT ISU» Holandes pilsētā Herenvēnā, kas notiks gandrīz tajā pat laikā – no 12. līdz 14. novembrim.

 
Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: