Svētdien, 8.februārī no plkst.13:00-15:00 Piejūras brīvdabas muzejā kopā ar haskijiem svinēs Meteņus.

Svētdien, 8.februārī no plkst.13:00 līdz 15:00 Piejūras brīvdabas muzejā tiks svinētas garās atvadas no ziemas, kas iesākas ar Meteņiem un beidzas Pelnu dienā. Latviešu tautas tradicionālajās darbībās šajos svētkos tiek minēta ciemošanās pēc iespējas tālākos ciemos, jo tad raža augot labāka, vēl vajagot pieēsties līdz ausīm, jo drīz vien sāksies Lielais pirmslieldienu gavēnis, vēl vajag..., bet to varēs uzzināt atciemojoties līdz brīvdabas muzejam, kur kopā ar folkloras kopām Rotaļnieks (vad.I.Sālava)un Urdava (vad. Z.Venžega) varēs piedalīties Meteņdienas dziesmu un rotaļu maratonos, mieloties ar biezpiena plācenīšiem un izspriest, kurš labāk nomaskējies, - tā, lai pat sniega suņi jeb haskiji nepazītu.

 

Piejūras brīvdabas muzejā svētdien viesosies Haskiju parks no Zirām! Varēs braukt haskiju pajūgā vai sniega motocikla kamanās, protams, ja būs sniegs. Sniega suņus drīkstēs fotografēt, kā arī atbildot pareizi uz 12 viktorīnas jautājumiem par Sibīrijas haskijiem, balvā tiks bezmaksas brauciens haskiju pajūgā.

 

Svētdien jāņem līdz budēļu maska un ciemakukulim (sev, ne suņiem) cepamdesas, bet galva kārtīgi jāpiepilda ar Meteņdienas tautas dziesmām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: