Laikraksta «Ventas Balss» otrdienas numura ziņas: laikraksts atzīmē 94.gadadienu, «Melnais sivēns» cīnās par palikšanu, vējš gāž ceļazīmes, bet Ventspils centrā jau ir gabaliņš Ķīnas.

AKTUĀLI

 

Gabaliņš Ķīnas Ventspils centrā

Konkursā Labākais ēdināšanas uzņēmums Ventspilī 2014 pirmo vietu kafejnīcu grupā negaidīti ieņēma ķīniešu restorāns Vēja roze. Kāpēc kafejnīcu grupā uzvar restorāns, jūs vaicāsiet. Gluži vienkārši – Ķīnā pēc būtības nav kafejnīcu un pēc Latvijas standartiem Vēja roze atbilst kafejnīcu kategorijai.

Ceļmalā paliek nozāģēti krūmi

Ja pašvaldība vai zemes īpašnieks neko nedara ar nozāģētajiem krūmiem un kokiem, tad AS Sadales tīkls rīkojas pēc saviem ieskatiem.

Melnais sivēns cīnīsies par palikšanu

Pēc nedēļas Ventspils muzejs rīkos nomas tiesību izsoli Livonijas ordeņa pils telpām, kurās šobrīd saimnieko pilskrogs Melnais sivēns.

 

Vējš gāž ceļa zīmes un norādes

Lai arī vējš Ventspilī svētdien ieskrējās līdz pat 29 metriem sekundē, ievērojamus postījumus tas nav nodarījis.

 

Meteņdiena nosvinēta godam

Lai arī Meteņos atvadāmies no ziemas, šoreiz mūs pārsteidza stiprs vējš un sniegs. Tomēr tas netraucēja apmeklētājiem lustēties un baudīt brīvdienu svaigā gaisā.

Tulki saņem maģistra diplomus

Ventspils Augstskolas (VeA) Tulkošanas studiju fakultātes maģistra studiju programmai aizvadīts izlaidums – diplomus saņēmuši 11 jaunie profesionāļi.

Blakus jābūt atbalsta plecam

Bijušajiem bērnunamu audzēkņiem ir grūtāk nekā ģimenēs izaugušiem bērniem uzsākt patstāvīgu dzīvi. Galvenā viņu problēma ir sociālā atstumtība, un viņiem var palīdzēt, sniedzot atbalstu pirmajos gados pēc iznākšanas no bērnunama, tā uzskata psihologi.

BRĪVOSTAS ZIŅAS

No zaļas pļavas līdz augstajām tehnoloģijām

Ventspils Augsto tehnoloģiju parks ar Brīvostas pārvaldes līdzdalību tika dibināts pirms 10 gadiem. Šogad februārī tas atzīmē 10 gadu jubileju, un atskatoties redzams, ka noiets garš ceļš – no zaļas pļavas Pārventā ar pāris nojaucamiem rezervuāriem līdz interneta maršrutētāju ražošanai elektronikas fabrikā, mobilo telefonu aplikāciju programmēšanai, kā arī Ziemeļeiropā pirmā programmatūras kvalitātes kompetences centra atklāšanai.

SPORTS

Hokejisti dala uzvaras uz pusēm

Baltkrievijas atklātajā junioru hokeja čempionātā tikai daļēji veiksmīga nedēļas nogale bija padevusies Ventas 2002 spēlētājiem. Viņi savā laukumā uzņēma Minskas Dynamo un pa reizei gan uzvarēja, gan zaudēja.

 

Iepazīstieties – pilsētas basketbols!

Turpinot iepazīstināt ar pilsētas basketbola čempionāta komandām, šoreiz jūsu uzmanībai Brīvostas pārvalde – pašreizējā čempionāta līdere un vienība, kas būs pārstāvēta arī LBL Zvaigžņu spēlē.

 

Kristapu finālā precīzāks ir Remerts

Par Ventspils basketbola čempionāta tālmetienu konkursa uzvarētāju kļuvis Brīvostas pārvaldes spēlētājs Kristaps Remerts, tā nopelnot arī ceļazīmi uz LBL Zvaigžņu spēles trīspunktu metēju sacensībām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: