Pēc Ventas Balss lasītāju iniciatīvas, pilsētas dome plāno izskatīt jautājumu par elektroniskā termometra uzstādīšanu Pārventas centrā.

Ar tādu priekšlikumu Pārventas iedzīvotāji vairākkārt vērsušies rubrikā Hallo, Ventas Balss klausās. «Pēdējā laikā Pārventā uzbūvēta jauna bibliotēka, uzstādīts pulkstenis, bet gaisa temperatūras termometra kā nav, tā nav,» redakcijai sūdzējās kāds Pārventas iedzīvotājs.

Pilsētas Arhitektūras un pilsētbūvniecības nodaļas vadītājs Māris Bože uzskata, ka pārventnieku ideju vajadzētu atbalstīt, izvēloties elektroniskajam tablo vietu, kas būtu labi pārskatāma, piemēram, kādas dzīvojamās daudzstāvu ēkas sienu. Pirms tam vajadzēs vienoties ar ēkas īpašnieku vai tās pilnvaroto.

Tāpat uzskata arī pilsētas galvenā arhitekte Daiga Dzedone, kas atzinīgi vērtē iedzīvotāju aktīvo iesaistīšanos pilsētas attīstībā. Pēc arhitektes domām, elektroniskais termometrs jāuzstāda uz kādas daudzstāvu ēkas gala sienas, kas būtu vērsta uz Pārventas centrālo laukumu un četru ielu – Tārgales, Talsu, Lidotāju un Ozolu – sarežģīto krustojumu. Kā viena no piemērotākajām vietām tiek piedāvāta dzīvojamā ēka Lidotāju ielā 26.

Pilsētas attīstības komisija plāno kārtējā sēdē, kas notiks 4. novembrī, izskatīt jautājumu par elektroniskā termometra uzstādīšanu Pārventas centrā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: