Ventspils slimnīcas Asins sagatavošanas nodaļa aicina iedzīvotājus būt atsaucīgiem un ziedot asinis arī pirms garajām svētku brīvdienām, palīdzot nodrošināt ar asinīm un asins komponentiem gan Ventspils slimnīcu, gan Valsts asinsdonoru centru.

Laikā, kad gatavojamies gada gaišākajiem svētkiem un apdāvinām savus mīļos ar dāvanām, Ventspils slimnīcas Asins sagatavošanas nodaļa aicina neaizmirst par līdzcilvēkiem, kuriem, ziedojot savas asinis, varam sagādāt vienu no visvērtīgākajām dāvanām – dzīvību. Ventspils slimnīcas Asins sagatavošanas nodaļa aicina būt īpaši atsaucīgiem laikā pirms garajām ziemas brīvdienām, kad asins rezerves var būt īpaši noderīgas, lai glābtu kādu dzīvību.

Visbiežāk pārliešanai trūkst rēzus negatīvo asiņu, jo tikai 15% cilvēku ir rēzus negatīvi, tomēr visu grupu un rēzus piederību asinis ir vienlīdz vērtīgas.

Asins nodošana raisa pozitīvas izjūtas – būsiet palīdzējis kādam grūtā un, iespējams, izšķirošā brīdī. Vienā asins ziedošanas reizē varat palīdzēt glābt vismaz 2 cilvēku dzīvības.

Ventspils slimnīcas Asins sagatavošanas nodaļa asins donorus pieņem katru pirmdienu un piektdienu, laikā no plkst. 8.00 līdz 10.00. Vairāk informācijas, zvanot pa tālruni 63620947. Par asins donoriem aicināti kļūt arī tie, kas līdz šim vēl nav nodevuši asinis.

Jebkurš asiņu ziedotājs Ventspils slimnīcā tiek gaidīts gluži kā Adventes laika brīnums. No pirmdienas, 8. decembra, visiem, kas ieradīsies ziedot asinis pirms garajām ziemas brīvdienām, Ventspils slimnīca būs sarūpējusi svētku pateicību Ziemassvētku noskaņās.

Ierodoties ziedot asinis, noteikti neaizmirstiet paņemt līdzi personu apliecinošu dokumentu!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: