Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Ziemas oāze Lemberga hūtē

Pirmdienas vakarā apmeklētājiem tika atvērts slēpošanas kalns Lemberga hūte, un arī visa Piedzīvojumu parka apkārtne kļuvusi par visīstāko ziemas oāzi.

Jaunzems iecelts par virsnieku

Ventspils Augstskolas ekonomikas profesors, matemātikas doktors Andrejs Jaunzems saņēmis augstu valsts apbalvojumu – Atzinības krustu.

 

2.lpp. Viedoklis: «Vislabākā dāvana ir mīlestība», laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena

«Mana vecvecmāmiņa, kura cēlusies no Alšvangas un kurai Dievs bija devis garu mūžu – 104 gadus, kādā no pēdējām dzimšanas dienām teica apmēram tā: Ne jau dāvanas es no jums gaidu, manas lielākās dāvanas esat jūs paši

3.lpp.

Uz vietu Selgā ir jāpagaida

Ne katram ir iespēja savu mūža novakaru pavadīt savās mājās, tuvinieku aprūpētam. Tāpēc pieprasījums pēc vietas sociālās aprūpes namā Selga ir gana liels.

Gar skolām brauc visai apzinīgi

Autovadītāji jau pieraduši, ka pie pilsētas skolām ir izvietotas zīmes, kas liek samazināt ātrumu. Kontroles pasākumi liecina, ka šoferīši ir visai apzinīgi.

Dobes ar puķēm cilvēka augumā

Pašvaldība plāno izveidot apstādījumus cilvēka augumā, kam varētu brīvi piekļūt un starp kuriem būtu arī iespējams pastaigāties. Šāda ideja radusies no iedzīvotāju aptaujas par jaunām ziedu skulptūrām pilsētā.

4.lpp.

Svētku sajūtas maksā naudu

Šomēnes atvērtas dažādas rūķu darbnīcas, kurās var iemācīties gatavot dekorus un noķert svētku sajūtas. Darbnīcu izmaksas ir ļoti atšķirīgas.

Viens pats mājās

Šoreiz nav runa par tradicionālo Ziemassvētku filmu, kas pilna jautriem notikumiem un komiskām situācijām. Šis stāsts ir krietni bēdīgāks – par suni, kurš dzīvo tukšas privātmājas pagalmā Ozolu ielā.

5.lpp.

Ventspilnieki izrāda mājokļus TV

Tapis jauns pašmāju raidījums, kas ļauj ielūkoties citu cilvēku mājās; jau šodien televīzijā redzēsim 3 ventspilnieku namus.

Zeķes, cimdus – kaut ko latvisku

Īpašs tematiskais galds ar dažādām Ziemassvētku dāvanām suvenīru salonā Ventiņpūrlād liecina, ka svētki tuvojas. Pašlaik galvenokārt tiek rūpētas dāvanas tuviniekiem ārzemēs.

Devīto reizi radīs brīnumu

Ventspils Augstskolas studenti turpina iedibināto tradīciju – kādu iepriecināt Ziemassvētku laikā.

6.lpp. Sports. Pēc pirmā apļa līderos

Volejbola kluba Ventspils spēlētāji aizvadījuši visus pirmā apļa mačus Nacionālajā līgā, un ir skaidrs, ka jauno gadu ventspilnieki varēs sagaidīt turnīra līderu godā.

Līderus sabaida, bet neuzvar

Latvijas čempionātā telpu futbolā Ventspils komandas spēlētāji bija tuvu tam, lai ierakstītu turnīra tabulā vēl kādu punktu, tomēr mača galotnē atzina BFC Daugavpils pārākumu.

7.lpp. Ventspilnieki pirmajā republikā. 1933. gads. Rudens

Svarīgākie notikumi: atkal apcietināti komunisti; gandrīz apgāzies ev. lut. baznīcas tornis; Ventspils zvejnieki vētras varā; jaunu dzelzceļa staciju nebūvēs; Ventspilī uzbūvēts jauns vēja rotors; Kalnmals neesot norijis zelta gredzenu un izdzinis sētā sievasmāti.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: