Lai sniegtu materiālu atbalstu Ziemassvētkos, Ventspils pilsētas Sociālais dienests no 1. decembra sāk izmaksāt pašvaldības vienreizējo pabalstu atsevišķām iedzīvotāju grupām.

Pabalstu izmaksās Ventspils pilsētā deklarētajiem pensionāriem un personām ar invaliditāti, bērniem ar invaliditāti, bez vecāku gādības palikušajiem bērniem, kā arī bērniem no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm.

Ventspils pilsētas pašvaldība materiālā atbalsta sniegšanai šogad atvēlējusi 385 961 eiro.  Plānots, ka pabalstu Ziemassvētkos varēs saņemt 9255 ventspilnieku.

Pabalstu 42,69 eiro apmērā varēs saņemt pensionāri un personas ar invaliditāti, kuru pensijas apmērs pirms nodokļu nomaksas (neskaitot piemaksu pie pensijas) nepārsniedz 291,77 eiro, kā arī bērni ar invaliditāti un bez vecāku gādības palikušie bērni. Savukārt pabalstu 30 eiro apmērā par katru nepilngadīgu bērnu varēs saņemt trūcīgas un maznodrošinātas ģimenes.

Pensionāri un personas ar invaliditāti piešķirto pabalstu varēs saņemt trīs dažādos veidos – bankas norēķinu kontā, Sociālā dienesta kasēs vai ar piegādi mājās.  Pabalstu bankas norēķinu kontā vai Latvijas Pasta norēķinu kontā pensionāri un personas ar invaliditāti varēs saņemt no 1. decembra līdz 2015. gada 30. janvārim.

Ja esat izvēlējušies saņemt pabalstu savā norēķinu kontā:

  • jāvēršas Sociālajā  dienestā (Raiņa ielā 10) vai dienesta filiālē Pārventā (Talsu ielā 39), lai uzrakstītu iesniegumu par pabalsta saņemšanu. Iesnieguma veidlapu iespējams izdrukāt šeit.
  • pabalstu Sociālais dienests pārskaitīs uz norādīto kontu ne vēlāk kā 5 darba dienu laikā no iesnieguma saņemšanas.

Personas, kuras būs izvēlējušās saņemt pabalstu skaidrā naudā Sociālā dienesta kasēs: Raiņa ielā 10 vai Talsu ielā 39, varēs to izdarīt no š.g.17. decembra līdz 23. decembrim, laika posmā no plkst.10.00 līdz plkst. 15.00.

Pabalsta izmaksa Sociālā dienesta kasēs tiks organizēta, ņemot vērā sekojošu iedalījumu pēc personas uzvārda pirmā burta: 

  • sākot no 17. decembra - K, Ķ, P;
  • sākot no 18. decembra - A, Ā, H, I, Ī, J ,L, Ļ, R;
  • sākot no 19. decembra - B, N, Ņ, T, U, Ū,V,Y;
  • sākot no 22. decembra - C, Č, E, Ē, F ,G, Ģ, M, Z, Ž;
  • sākot no 23. decembra - D, O, S, Š.

No 2015. gada 6. janvāra pabalsta izmaksa tiks turpināta Sociālā dienesta kasēs to parastajā darba laikā.

Pabalsts mājās tiks piegādāts tikai tiem iedzīvotājiem, kuri veselības stāvokļa dēļ paši nevar ierasties Sociālajā dienestā.  Par pabalsta izsniegšanas nepieciešamību dzīves vietā,  Sociālais dienests jāinformē iepriekš, zvanot pa tālruni 63601210 (Ventas kreisajā krastā dzīvojošie) vai 63663001 (Pārventas iedzīvotāji). Gadījumā, ja nav iespējams piezvanīt, tad informāciju var sniegt arī ar citu personu starpniecību.

Bērniem ar invaliditāti, bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem Sociālais dienests pabalstu izmaksās no 8. decembra līdz 2015. gada 30. janvārim Sociālā dienesta kasēs vai arī pārskaitot uz bērna vecāku, vai aizbildņu norēķinu kontu.

Iesnieguma veidlapu iespējams izdrukāt šeit.

Trūcīgas un maznodrošinātas ģimenes ar bērniem pabalstu varēs saņemt no 2. decembra līdz 23. decembrim Sociālā dienesta kasēs. Šis pabalsts tiks izmaksāts iepirkumu kartes veidā, ko varēs izmantot pārtikas produktu un citu preču iegādei.

Sociālā dienesta (Raiņa iela 10) kases darba laiks:

  • Pirmdienās - no 10.00-13.00
  • Trešdienās – no 12.00-15.00

Sociālā dienesta Pārventas filiāles (Talsu iela 39 ) kases darba laiks:

  • Otrdienās – no 10.00-13.00
  • Ceturtdienās – no 12.00-15.00

Sociālais dienests aicina iedzīvotājus, kuriem ir tiesības saņemt Ziemassvētku pabalstu, rakstīt iesniegumu pabalsta saņemšanai bankas kontā. Šādu iesniegumu var rakstīt jau šobrīd un arī pabalsta izmaksas laikā, aizpildot iesnieguma formu, kas pieejama Sociālajā dienestā Raiņa ielā 10 vai dienesta filiālē Pārventā, Talsu ielā 39, kā arī portālā www.ventspils.lv.

Pabalstu iespējams pārskaitīt tikai uz tās personas norēķinu kontu, kurai ir piešķirts pabalsts!  Papildu informācijai zvanīt pa tālruņiem 63601202 (Ventas kreisajā krastā dzīvojošie) vai 63663001 (Pārventas iedzīvotāji).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: