26. novembrī Jūrkalnes notiks trīs suitu novadam raksturīgu izdevumu atvēršanas svētki. Bibliotēkas vadītāja Ligita Kalniņa uz tikšanos aicinājusi "Suitu novada mācības", "Darba lapu suitu Miķelīša draugiem" un "Suitu Miķelīša mazās ābeces" autorus.  

Viesi pastāstīs, kā un kādēļ tapa grāmatas, kas domātas Jūrkalnē, Gudeniekos un Alsungā dzīvojošo bērnu izglītošanai, pavēstot viņiem par suitu novadam raksturīgajām iezīmēm. Alsungas vidusskolā pat ieviests atsevišķs mācību priekšmets – "Suitu novada mācība" –, bet pārējās skolās šīs tēmas izskatīšanā tagad var izmantot jaunos mācību materiālus.

"Suitu novada mācība" un "Darba lapas suitu Miķelīša draugiem" tapa, pateicoties projektam "Seto-Suiti Renaissance", mācību materiālu iespiešanu pirmsskolas un pamatskolas vecuma bērniem atbalstījusi Igaunijas–Latvijas pārrobežu sadarbības programma. Projekta "Seto-Suiti Renaissance" koordinatoreMāra Rozentāle bilst, ka abi izdevumi palīdz izprast ne tikai dzimtās zemes ģeogrāfiju, bet arī vēsturi, valodu un literatūru, mūzikas un mākslas, arī rokdarbu tradīcijas: "Izdevumu veidošanā iesaistījās daudzi autori, par vērtīgu padomu sniegšanu vēlos uzslavēt jūrkalnieti Mariju Janvāri, jo vēstures skolotājas apkopotie novadpētniecības materiāli noderēja, apskatot vairākas tēmas."

Trešdien Jūrkalnē atvērs arī "Suitu Miķelīša mazo ābeci", grāmatas izdošanu atbalstījusi Ventspils novada pašvaldība. Par šī izdevuma iznākšanu gādājusi biedrība "Spārni Alšvangā" pārstāves, grāmatas autores ir Aleta Lipsne, Kristīne Brukne-Sala, Ilga Leimane un Laila Jankovska.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: