Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Vīri, kas mīl savu darbu

Divi Ventspils ugunsdzēsēji glābēji – Eduards Gusakovs un Andrejs Fevraļovs – saņēmuši apbalvojumus par izcilu darbu un izrādītu drosmi.

Pēc palīdzības uz Kuldīgas slimnīcu

Kādai ventspilnieku ģimenei nācies doties uz Kuldīgas slimnīcu, jo Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas traumpunkta dežurējošā ārste nav uzņēmusies risku – divgadīgam bērnam no deguna izņemt konstruktora detaļu.

2.lpp. Viedoklis: «Ierakuma klusumā», laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena

«Jaunā viļņa organizatori paziņojuši, ka Jūrmalai tik ierasto dziedātāju konkursu pārceļ uz citu pilsētu. Rinkēvičs paziņoja par personu iekļaušanu melnajā sarakstā tieši pirms konkursa atklāšanas, kad vairs nekas nebija darāms, lai būtu skaļāk un sāpīgāk. Nekādu skaļu oficiālu atvainošanos no ārlietu ministra pēc tam nebija, Rinkēvičs tika jaunajā valdībā, oficiāli paziņoja, ka ir gejs, Latvijas prezidents apstiprināja ministra kompetenci, tas nozīmē, ka šāds stāsts var atkārtoties arī nākamgad. Šobrīd mēs izskatām saņemtos piedāvājumus konkursa pārcelšanai, sacīja viens no organizatoriem Igors Krutojs.»

3.lpp.

Pārdod bijušo alus darītavu

Senais namu komplekss Zvanu ielā 5 jau vairākus gadus gaida savu pircēju un jauno saimnieku. Bijušās alus darītavas atdzimšanas projektam pagaidām nav lemts bijis piepildīties. Īpašums jau vairākus gadus tiek pārdots.

Lemberga hūtē izmēģina sniega lielgabalus

Latvijā ir iestājies sals, tādēļ, gatavojoties jaunajai sezonai, ir īstais laiks izmēģināt Lemberga hūtes sniega lielgabalus.

4.lpp. Novadā. Cimdars apbraukājis iecirkņus

Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētājs Arnis Cimdars pagājušajā nedēļā iepazinies ar visiem 12 novada vēlēšanu iecirkņiem un izvērtējis to vides pieejamību.

Noskaidroti iepirkumu uzvarētāji

Šomēnes novada domes speciālisti lēmuši, kuriem uzņēmumiem uzticēt sniega tīrīšanu ziemā, kam – signalizāciju sistēmu izbūvi un elektroapgaismojuma rekonstrukcijas darbus.

Popes sapulces pēcgarša

Kultūras dzīves organizēšanai novadā pēdējo mēnešu laikā pievērsta pastiprināta uzmanība.

5.lpp.

Suitu mantojums mācību grāmatās

Tapuši trīs izdevumi, kas domāti suitu novada bērnu izglītošanai, iepazīstinot tos ar suitu vēsturisko kultūrmantojumu.

Skolēni pošas uz Dziesmu svētkiem

Nākamvasar notiks XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki, kam jau šobrīd aktīvi gatavojas arī Ventspils un novada pārstāvji.

6.lpp. Kultūra. Pašbūdnieku darbu izstāde

Jūrkalnes tautas namā apskatāma izstāde Krāsas un bildes no pašu mājām, kuras eksponāti ir pašu jūrkalnieku gādāti.

Tapis starptautisks projekts Sārtās buras

Nesen Kultūras centrā tika prezentēts jauns starptautiskās sadarbības projekts – audiodisks Sārtās buras. Projektā iesaistīti dažādu žanru un virzienu mūziķi.

7.lpp.

Dzeja un ziedi sasilda

Pensionētās skolotājas Vizmas Brakanskas dzeja uzrunā klausītājus.

Ancē hokejs būs jaunā kvalitātē

Hokeja entuziastiem no Ances akcijā Iekārto savu hokeja laukumu izdevies tikt pie 600 eiro finansējuma laukuma labiekārtošanai un tagad ripas dzenāšana kļūs krietni vien patīkamāka.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: