SIA „Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” trešdien, 12. novembrī, plkst. 12.00 svinīgi atklās Traumatoloģijas un Ķirurģijas nodaļas, kurās veikti atjaunošanas darbi un pārplānošana, kā arī iegādātas jaunas pacientu mēbeles un medicīnas iekārtas.

Ventspils slimnīcas kompleksu, kurā pašreiz atrodas Ķirurģijas un Traumatoloģijas nodaļas, atklāja 1925. gadā un līdz pat šim brīdim šeit nepārtraukti ir ārstēti pacienti. Saglabājot ēkas ārējo veidolu, laika gaitā veiktas izmaiņas arī kompleksa iekšienē. Ķirurģijas un Traumatoloģijas nodaļās kapitālo remontu veica 2001. gadā, kad pārplānoja nodaļas, palātās iebūvēja sanitāros mezglus un izveidoja atsevišķas pārsienamās telpas, kā arī izbūvēja pacientu signalizācijas sistēmu uz māsu posteņiem.

 

Šogad abās nodaļās veikts kosmētiskais remonts ar nelielu telpu pārplānojumu. Tagad pacientu ērtībai iegādātas jaunas pacientu gultas un skapīši. Kopējais finansējums - 71 tūkst. eiro, no kuriem 23 tūkstoši iegūti no ERAF. Kopumā abu nodaļu atjaunošanas darbi tika veikti par 323 tūkstošiem eiro.

 

Ventspils slimnīcā par Ventspils pilsētas pašvaldības līdzekļiem iegādātas jaunas medicīnas tehnoloģijas - otolaringologa mikroskops (24 tūkstoši eiro) un laparoskops ginekologiem (55 tūkstoši eiro), kas nodrošinās operāciju veikšanu visaugstākajā kvalitātē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: