Gundars Daudze, kurš 12. Saeimā ievēlēts par priekšsēdētāja biedru, Ventas Balsij atklāj, ka viena no viņa prioritātēm būs reģionu pārstāvniecība, kā arī veselības aprūpes jautājumi.

«Saeimā esmu ievēlēts no reģiona, tādēļ arī jūtu atbildību un pienākumu reģionu iedzīvotāju priekšā, un viena no manām prioritātēm būs Latvijas reģionu pārstāvniecība,» atklāj Daudze.

Gundars Daudze, kurš, pieņemot 12. Saeimas deputāta mandātu, atstājis darbu valsts prezidenta kancelejā, par Saeimas priekšsēdētāja biedru tika ievēlēts ar ievērojamu balsu skaitu. Ja par Ināru Mūrnieci kā 12. Saeimas priekšsēdētāju balsoja 68 deputāti, bet pret bija – 30, tad par Daudzi kā priekšsēdētāja biedru balsis atdeva arī liela daļa opozīcijas deputātu. Daudze Saeimas Prezidijā ievēlēts ar 92 deputātu balsīm «par» un tikai 6 «pret.

Līdztekus darbam Saeimas Prezidijā Gundars Daudze darbosies arī Juridiskajā komisijā, kuras sastāvs parlamentā tika apstiprināts šodien. Komisiju vadīs Vienotības pārstāve Inese Lībiņa – Egnere. Taču Daudze atklāj, ka iecerējis iesaistīties arī Saimes Sociālo un darba lietu komisijas darbā, ja tiks izveidota apakškomisija, kuras pārziņā būs veselības aprūpes jautājumi.

«Šobrīd lielu daļa laika aizņems iepriekšējā Saeimā iesākto, bet vēl nepabeigto likumprojektu virzība,» skaidro Daudze, kuram parlamenta darbs nav svešs un ir līdz niansēm pazīstams. Līdz ar to «ieskriešanās» laiks nebūs nepieciešams, jo jau iepriekš Daudze ieņēmis biedra amatu, kā arī pats bijis 9. Saeimas priekšsēdētājs.

Daudze skaidro, ka tie likumprojekti, kas iepriekš bijuši pieņemti vismaz pirmajā lasījumā, šobrīd jaunajiem deputātiem jāpārvērtē un jāpieņem lēmumus, kurus virzīt tālāk, kurus nē.

Tāpat svarīgs jautājums, kas jāvirza Saeimā jau tuvākajā laikā būs apjomīgā 2015. gada Valsts budžeta likuma pakete, kā arī ar Latvijas prezidentūras Eiropas savienībā jautājumi.

Saeimas priekšsēdētāja biedrs Saeimas priekšsēdētāja prombūtnes laikā pilda viņa pienākumus pēc savstarpējas vienošanās. Tāpat Saeimas priekšsēdētājs un viņa biedri sadala savā starpā kārtējos darbus, tostarp Saeimas sēžu, Prezidija sēžu un atbildēm uz deputātu jautājumiem veltīto sēžu vadīšanu, kā arī tikšanos ar citu valstu amatpersonām.

Foto: saeima.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: