Sagaidot Raiņa un Aspazijas jubilejas gadu, studija "Rija" 4. novembrī plkst. 12.00 un 14.00 teātra namā "Jūras vārti" piedāvā pilnmetrāžas animācijas filmu jaunāko klašu skolēniem "Zelta Zirgs".

Sižeta pamatā ir Raiņa, pirms vairāk kā 100 gadiem sarakstītā tāda paša nosaukuma luga. Mūsdienīgā un bērniem viegli saprotamā stilistikā veidotās pasakas motīvi - cīņa starp labo un ļauno, drosmes, neatlaidības un pašapliecināšanās spēks.

 

Šī profesionālā filma ir Latvijas, Lietuvas, Dānijas un Luksemburgas kopprodukcija. Pasaku par Antiņu jau izrāda Luksemburgā un Dānijā, drīzumā rādīs Lietuvā un citur Eiropā.

 

Filmas apraksts: Melnā māte cenšas sagrābt varu pār pasauli, vairo skumjas un krāj asaras no visiem, kas raud par neveiksmēm, nelaimēm un aizgājējiem. Vecā ragana vēlas nogalēt Princesi, jo tad raudātu visa karaļvalsts un Melnā māte iegūtu absolūtu varu. Kad karaļmeita dodas izjādē pa mežu, ragana sagūsta meiteni un ieslēdz Princesi stikla zārkā. Dzīvības aizstāvis - Baltais tēvs stājas ceļā un rada neiespējami stāvu un augstu ledus kalnu, kas septiņus gadus un septiņas dienas paglābs Princesi no Melnās mātes. Tikmēr drosminieki var izglābt princesi.

 

Režisors - Reinis Kalnaellis. Lomas ierunājuši: Edgars Kaufelds, Zane Dombrovska, Laima Vaikule, Uldis Dumpis, Edgars Lipors, Jānis Kirmuška, Ģirts Jakovļevs, Inese Ramute, Gunārs Placēns, Andris Bērziņš, Jānis Jarāns, Pēteris Šogolovs, Dainis Porgants.


Dziesmas iedziedājušas: Laima Vaikule, Zane Dombrovska.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: