Ventspils ostas pievedceļu rekonstrukcijas darbi uz ziemas laiku tiek pārtraukti, tādēļ iedzīvotājus aicina neizdarīt pārsteidzīgus secinājumus par rekonstruēto ielu kvalitāti. Atsevišķos objektos darbi turpināsies arī ziemā, citos – atsāksies pavasarī.

Lielās ielas nākamgad

Gan Celtnieku ielā, gan Kustes dambī vērienīgi ielu remontdarbi notika visu vasaru un arī rudenī, kamēr laika apstākļi to atļauj. Tos pavadīja arī Ventspils iedzīvotāju vērīgie skatieni un diskusijas par izvēlēto ielu plānojumu, kā arī darbu kvalitāti.

Jau iepriekš Ventspils brīvostas pārvaldes speciālisti skaidroja, ka, projektējot Kustes dambja segumu, tika ņemts vērā to garenkritums un šķērskritums, lai panāktu efektīvāku ūdens noteci un novērstu ūdens aizplūšanu no ielas uz tai blakus esošajiem nekustamajiem īpašumiem lietavu laikā. Savukārt tagad iedzīvotājiem rodas jautājums, vai Kustes dambja asfalta segums paliks tādā līmenī, kāds tas ir šobrīd, jo pašlaik vēl vērojamas būtiskas līmeņu atšķirības starp ielu un iebrauktuvēm uz blakus esošajiem nekustamajiem īpašumiem.

Ventspils brīvostas pārvaldes tehniskās daļas vadītājs Māris Petrovskis skaidro, ka Kustes dambis vēl nav uzskatāms par pabeigtu. Noslēdzošā asfaltbetona seguma kārta tiks uzklāta nākamā gada pavasarī, kad iestāsies atbilstoši laika apstākļi un atsāksies būvdarbu sezona. «Daudzus mulsina fakts, ka iezīmētas līnijas, taču tas tiek darīts, lai iela nebūtu melns lidlauks, bet tiktu nodrošināta satiksmes drošība,» skaidro Petrovskis. Viņš norāda, ka tiks izlīdzinātas arī šobrīd esošās līmeņu atšķirības, kas izveidojušās starp ielu un blakus esošajiem ceļiem un iebrauktuvēm. Tāpat ar dzelzceļa pārbrauktuvi – jau šobrīd uz tās notiek korekcijas darbi. Taču galarezultāts būs vērtējams tikai tad, kad būs uzklāta noslēdzošā asfaltbetona seguma kārta.

Petrovskis stāsta, ka nepamanīti speciālistiem gan no brīvostas, gan būvdarbu uzraudzītājiem garām nav paslīdējuši arī šobrīd uzklātā asfaltbetona seguma nodrupumi atsevišķās vietās. Tie piefiksēti un defekti jau tiek novērsti, jo atsevišķos posmos asfaltbetona segums acīm redzot ticis klāts laika apstākļos, kad gaisa temperatūra nokritusies zem pieļaujamās normas. «Ja ziemā vēl būs tādi defektēti posmi, pavasarī tie tiks laboti,» norāda brīvostas tehniskās daļas vadītājs.

Līdzīgi ir ar ielas apmalēm, kuras atsevišķās vietās bojājuši gan paši būvdarbu veicēji, gan transporta līdzekļi, kuri pārvietojās pa remontējamo ielas posmu arī ielas rekonstrukcijas laikā. šie bojājumi tiks novērsti.

Tāpat saistībā ar Celtnieku ielu iedzīvotāji vaicā, vai ieklātais ielas segums, uz kura jau iezīmēti marķējumi, tāds arī paliks. Taču uztraukumam nav pamata – tāpat kā Kustes dambī, arī Celtnieku ielā noslēdzošā kārta tiks uzklāta pavasarī. Iela šobrīd nav pabeigta un arī rudens darbi turpinās vien līdz brīdim, kamēr nav sācies sals un salnas. Pagaidu marķējumi veikti satiksmes drošībai un iedzīvotāju ērtībai. Tāpat pagaidu asfaltējums šobrīd tiek ieklāts uz ielu un iebrauktuvju savienojumiem.

Uz laiku būvniecības darbi pārtraukti arī pie piestātnes 40A, kas tiks izbūvēta iepretim teātra namam Jūras vārti.

 

Darbi turpinās

Jau rakstīts, ka septembrī Ventspils ostas pievedceļu sakārtošanai papildus tika iedalīti 7,12 miljoni eiro no Eiropas Savienības Kohēzijas fonda, kas ir nozīmīgs papildinājums īstenotajam vērienīgajam brīvostas projektam – Pievedceļu rekonstrukcija Ventspils brīvostas esošajiem termināļiem un industriālajām zonām.

Par papildus piešķirto naudu līdztekus jau uzsāktajiem un pabeigtajiem tiks rekonstruēti vēl vairāki ielu posmi. Latgales ielas rekonstrukcija, kas šobrīd vēl notiek, saskaņā ar noslēgtajiem līgumiem jāpabeidz šogad. Plānots, ka šī mēneša laikā remontdarbi uz tās noslēgsies. Savukārt Lielā prospekta projekta rekonstrukcijas darbi šogad tiks pabeigti vien ar trotuāra atjaunošanu, bet ielu posmā no Lāčplēša līdz Brīvības ielai rekonstruēs nākamās būvniecības sezonas laikā. Lielais prospekts tiks renovēts arī posmā no Aleksandra līdz Kuldīgas ielai, kā arī no Saules līdz Poruka ielai.

Tāpat par piešķirto finansējumu tiks rekonstruēta Jēkaba iela posmā no Ganību ielas līdz Bebru ielai, kā arī Dzelzceļnieku ielas savienojuma atzars no Kustes dambja līdz Dzelzceļnieku ielas pagriezienam, kā arī piebraucamais ceļš uz nekustamo īpašumu Fabrikas ielā 12. Inženieru iela tiks rekonstruēta posmā no Dzeņu ielas līdz Katoļu ielai un no Kuldīgas ielas līdz Pļavas ielai.

Tiks rekonstruēta Brīvības iela posmā no Lielā prospekta līdz Latgales ielai, kā arī Kroņa iela – no Vasarnīcu ielas līdz Loču ielai. Iepirkums brīvostā noslēdzies, nākamais posms ir līgumu slēgšana un pēc tam jau būvniecības darbi – saskaņā ar laika apstākļiem.

Tāpat darbi turpinās pie Ziemas ostas rekonstrukcijas. Lai nekavētu laiku, mainīta būvdarbu plāna secība – vispirms sākta ostai blakus esošās teritorijas, tai skaitā stāvlaukuma, labiekārtošana Valdemāra ielā 6, kas šogad tiks noslēgta. Pēc tam turpināsies hidrotehniskie darbi, kuriem vēl šobrīd – līdz 15. novembrim – ir liegums zivju nārsta dēļ.

Arī 12. piestātnes būvniecības darbi turpinās un tuvojas noslēgumam. Saskaņā ar līgumu tos plānots noslēgt šī gada nogalē, un šobrīd nav pamata domāt, ka objekta pabeigšana varētu aizkavēties.

Arī Tehnoloģiju un Elektronikas centrā būvdarbi turpinās un uz ziemas laiku neapstāsies. Pēc ārsienu un jumtu konstrukciju izbūves turpināsies iekšdarbi.

Latgales ielā darbi turpinās. Tos noslēgs vēl šogad.

Kustes dambī noslēdzošo asfalta kārtu uzklās nākamgad.

Piestātne 40A, iepretim Jūras vārtiem, tiks pabeigta nākamajā gadā.

Ziemas ostā hidrotehniskos darbus veiks arī ziemas laikā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: