Ja bankas "Citadele" pārdošanas līguma noslēgšana tiks atstāta nākamajai valdībai, iespējamā ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) lūgs laiku, lai iepazītos ar līgumu un situāciju kopumā.

Kā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja Reizniece-Ozola, viņa lūgs laiku pirms paust kompetentu viedokli par šo darījumu. Tās nebūšot viena vai divas dienas, tam būs nepieciešams vairāk laika.

Topošā ministre pauda cerību, ka darījuma otra puse, proti, investori izturēsies ar sapratni, ka jauns ministrs vēlas iepazīties ar situāciju pirms uzņemties atbildību.

Reiznieci-Ozolu mulsinot, ka "darījuma arhitekti" nevis uzņemas atbildību par to un pasaka, ka šis ir labākais iespējamais darījums, bet gan mēģina distancēties no tā. Iespējams, tas esot signāls, ka kaut kas nav kārtībā, sacīja politiķe.

Pēc viņas domām, pašreizējai valdībai vajadzētu vai nu uzņemties pilnu atbildību un novest procesu līdz galam, tādējādi paužot, ka ar līgumu viss ir kārtībā, vai nesteigties un ļaut to izvērtēt un darīt nākamajai valdībai. Ja esoša valdība ir pilnīgi pārliecināta, ka šis ir labākais iespējamais darījums, tad steiga attaisnojas.

Reizniece-Ozola uzskata, ka kopumā šāda situācija iedragā valsts reputācija, jo nopietni investori izvērtējot secina, ka šādus darījumus pie mums nav iespējams gludi novadīt līdz galam.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: