2. novembrī plkst. 14. 00 Kultūras centrā ikviens aicināts uz koncertu „Zelta rudens”, kurā Ventspils senioru sieviešu koris „Ziemeļzvaigzne”, Talsu senioru jauktais koris „Atbalss”, Ventspils vīru vokālais ansamblis un Ventspils Augstskolas jauniešu vokālais ansamblis ar savām dziesmām priecēs klausītājus, aicinot zeltainā rudens gaišajās un krāsainajās noskaņās pakavēties ilgāk.

Senioru sieviešu koris „Ziemeļzvaigzne” diriģentes Angelikas Dzintaras vadībā šajā sezonā, decembra mēnesī, atzīmēs kolektīva 25 gadu jubileju. Tiek apgūtas jaunas, skanīgas dziesmas, kā arī, gatavojoties Latvijas senioru koru svētkiem Alūksnē 2015. gadā, dziedātājas apgūst garīgo repertuāru, kas korim ir jauns izaicinājums.

Ventspils vīru vokālais ansamblis, vadītāja Angelika Dzintara, šo sezonu sācis ar aktīvu koncertdarbību. Septembrī vīri jau ir dziedājuši Jaunolainē, oktobrī priecējuši Ventspils senioru balles apmeklētājus, kā arī uzstājušies koncertā „Rudeni jūtot”. Vīru repertuārā tiek apgūtas dziesmas, kas patiktu gan pašiem, gan arī klausītājiem.

Savukārt Ventspils Augstskolas jauniešu vokālais ansamblis, vadītāja Angelika Dzintara, sezonu atkal sāk ar jauniem dziedātājiem, kā jau tas studentu kolektīvā pierasts. Un tomēr, neskatoties uz dziedātāju maiņām, jaunieši aktīvi piedalās koncertos, lai ātrāk sadziedātos. Kolektīvs vienmēr cenšas atrast dziesmas ar „odziņu” un cenšas katrā koncertā klausītājus iepriecināt vismaz ar dažām jaunām dziesmām.

 

Viesu statusā šoreiz ļoti gaidīts ir Talsu Tautas nama senioru koris „Atbalss”, kura vadības „stūre” ir diriģentes Astrīdas Priekules un koncertmeistares Iras Vēberes rokās. Kolektīvs šā gada decembrī atskatīsies jau uz 50 izdziedātiem gadiem. No nelielas vecākās paaudzes dziedātāju grupiņas gadu gaitā izveidojies jauktais koris ar apmēram 50 dalībniekiem. „Atbalss” ir draudzīgs kolektīvs un rīko kopējus koncertus ar citiem senioru koriem Latvijā, izpildot dažādu repertuāru. Koris vairākas reizes piedalījies festivālos Itālijā, Vācijā, prezentējot arī brīnišķīgos Talsu novada tautas tērpus. Ar atbildības sajūtu koris apgūst ikgadējo Latvijas senioru koru sadziedāšanās svētku programmu un ir aktīvs svētku dalībnieks.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: